Başkan Koştu: Bergama’ya metropolün çöpünün taşınmasını istemiyoruz

Başkan Koştu: Bergama’ya metropolün çöpünün taşınmasını istemiyoruz

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama'da yapılması planlanan atık depolama tesisine ilişin gazetemize açıklamalarda bulundu.

MEDYA EGE - Bergama'da yapılması planlanan evsel atık depolama tesisine ilişkin Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, gazetemize konuştu.

Göreve geldiği yılda, ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çöp bertarafı için bir planlaması olduğunu dile getiren Koştu "Göreve başladığım sene bergama çöp bertarafına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi bir planlama yaptı. Bu planlama, Aliağa’nın kuzeyinde kalan ilçelerin ev atıklarının Bergama’da toplanması ve geri dönüşümle ilgili proje idi. Biz de projeye ilişkin, komisyonlarda olumlu görüş belirttik" diye konuştu.

whatsapp-image-2023-02-01-at-17-57-53.jpeg

Harmandalı atık depolama alanında yaşanan sorunları yakından takip ettiğini de belirten Koştu, "Biz metropolden uzak, turizmi, tarihsel, kültürel ve doğal mirası barındıran bir ilçeyiz. Bize kapasite artırımıyla ilgili bir yazı geldi gerekçeleriyle. Bornova, Bayraklı, Çiğli gibi ilçelerin evsel atıklarının Bergama’ya getirilmesi söz konusu. Ekonomik anlamda oralardan o çöplerin buraya taşınması ekonomik anlamda ne kadar doğru? Biz Büyükşehir’e. Bunun doğru olmayacağını söyledik" dedi.

whatsapp-image-2023-02-01-at-17-57-53-1-001.jpeg

Koştu sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı; "Bölgemiz özeliklerinden dolayı çöp kamyonu trafiğini hak etmiyor. Arada birçok kırsal dağlık alanda bu işin yapılacağı kırsal bölge var. Metropolün yükünü Bergama’ya yüklemeniz doğru değil ve biz olumsuz görüş belirttik. Umarım planları tekrar gözden geçirirler. Biz Bergama’ya metropolün çöpünün taşınmasını istemiyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.