BAŞKAN KOŞTU İLE BERGAMA TARİHİ CANLANIYOR!

BAŞKAN KOŞTU İLE BERGAMA TARİHİ CANLANIYOR!

Arif Çayan yazdı; Başkan Koştu ile Bergama tarihi canlanıyor

İzmir’in Bergama ilçesi dediğimizde aklıma ilk gelen şey tabi ki tarihi geçmişi.
Tarihi geçmişinde bir çok uygarlığa ev sahipliği yapan Bergama, İzmir’in Efes’ten sonra en tarihi ilçesi ve tarih dersi veren ilçesi.
Biri İzmir’in güneyinde, diğeri İzmir kuzeyinde ve ikisi de İzmir’in eski medeniyetler tarafından da tercih edilen, yaşanılan bir yerleşim yeri olduğunun en iyi kanıtı.
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu da, Bergamalı olarak Bergama’nın tarihi dokusunu en iyi bilenlerden.

aw670683-02-clip.jpg
O yüzdendir ki Bergama’ya her türlü yatırım, hizmet vs yaparken Bergama’nın tarihine da ayrı bir yönetim sayfası açıyor.
Bergama’daki eski medeniyetlerden kalma tarihi kalıntılar, yerleşim işaretlerini özellikle canlandırmak için projeler geliştiriyor.
Bergama’nın bilinen tarihine bir tarih de katarak.

Yerel yöneticinin birinci görevi, başkanlık yaptığı yerdeki insanların huzur, güven ve sağlıkla şekilde, ekonomik, kültürel ve sosyal şekilde yaşamamalarını sağlamak, yaşamalarını kolaylaştırmak.
Bergama’nın tarihini canlandırmaya çalışan Başkan Koştu, bunun bir tanıtım olduğunu, bunun geçmişten günümüze bir ışık olduğunu ve bunun ekonomik olarak, kültür olarak, sosyal etki olarak Bergama’ya çok şeyler kazandıracağının da farkında.
Günümüzde denizde uzakta kalmasına rağmen eskilerden kalma tarihi yapılar, eserler tıpkı Efes gibi Bergama’ya çok şey katıyor.

aw670683-05-tabw.jpg

Bergama tarihiyle yurt dışından gelen turistlerin ilgi odağı oluyor.
Bergama yurt içinde gidenlerin hayranlık içinde kaldıkları, gezerek, öğrenerek vakitlerini en iyi şekilde geçirdiği bir açık tarih müzesi oluyor.

Bergama daha etkin, daha güçlü ve daha verimli tarihi açık müze haline gelmesi için son olarak Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesini harekete geçiren Başkan Hakan Koştu, Bergama’nın tarihi geçmişinden, tarihi geleceğini bir büyük çivi daha çakıyor.

159667723-3912727858784386-5734060945517316140-n.jpg
Bergamalı olana, Bergama’nın Belediye Başkanı olana, Başkan Koştu’ya da yaşadığı yeri bilmek, yaşadığı yerin hakkını vermek, yaşadığı şehrin başkanı olarak değer katmak düşüyor.
O da tam olarak, başarılı olarak bunu yapıyor.
Geçmişten günümüze tebriki de hak ediyor, alkışı da.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.