Başkan Koştu: Zafer’i azim ve kararlılıkla şahlandırıyoruz

Başkan Koştu: Zafer’i azim ve kararlılıkla şahlandırıyoruz

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin bir mesaj yayınladı

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

image1.jpeg

Hakan Koştu mesajında “30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordumuzun zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muhaberesi, dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçmiştir. Tarihe altın harflerle yazdırılan bu muhabere sonucunda 14 Eylül’de Bergama işgal kuvvetlerinden arındırılmış ‘Türk’ün Ateşle İmtihanı’ sona ermiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli sağlamlaştırılmıştır. Türk ulusunun 30 Ağustos’ta kazandığı zafer kesin sonucuyla dünya tarihine geçmiş işgal kuvvetleri geri dönmemek üzere uzaklaşmıştır. Büyük Zafer’le birlikte bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların ebedi ve ezeli vatanımız olduğu bir kez daha tescil edilmiştir. Esaret ve hürriyet arasında tercih yapmak zorunda kaldığımızda Türk Milleti’nin neleri başarabileceği çok net biçimde görülmüştür. Milletimiz, düşman boyunduruğu altında kalmaktansa şehadete yürümüş geleceğine sahip çıkmıştır. Geçmişimizden aldığımız güçle aydınlık bir geleceğe emin adımlarla ilerliyor, tarih ve kültür kentimiz Bergama’yı her gün bir adım ileriye götürüyoruz. Zor şartlar altında kazanılan bu kutlu Zafer’i azim ve kararlılıkla şahlandırıyor milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Tüm milletimizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle ve saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

image7.jpeg

Öte yandan 30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Şehitlikte Çelenk Sunumu ve Şehitlik Anıtına Saygı Duruşu ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Merasim Mangası tarafından Saygı Atışı yapıldı. Bergama Müftüsü tarafından Kuran-ı Kerim okunması ve şehitlerimiz adına dua yapılmasının ardından Kaymakamlık Tören Alanı’na geçildi.

Kaymakamlık Tören Alanı’ndaki Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ardından Kaymakamlık Makamında Bergama Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Tarık Filizcan, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve Bergama Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ozan Özçelik, Kaymakamlık Sergi Salonu’nda tebrikleri kabul etti.

image3-1.jpeg

Kutlama etkinliklerinin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’na geçilmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Bergama Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Tarık Filizcan, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bergama Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ozan Özçelik, Bergama İlçe Emniyet Müdür Ziyver Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdulkadir Kütükçü, Şehit ve Gazi Aileleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaşla 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.