Başkan Kotan'dan 'etiket gözaltısına' tepki: Mahir Akkoyun kardeşimizin yanındayız

Başkan Kotan'dan 'etiket gözaltısına' tepki: Mahir Akkoyun kardeşimizin yanındayız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun’un gözaltına alınması üzerine bir açıklama yaparak mevcut iktidarı eleştirdi.

Marketlerde ürünlerin üzerine yapıştırılmaya başlanan ve adeta bir akım haline gelen “Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" yazılı çıkartmaları tasarlayan ve bu nedenle gözaltına alınan görsel iletişim tasarımcısı Mahir Akkoyun’un yargı sürecini yakından takip eden Başkan Kotan, yapılan işlemlerin hukuksuz olduğunu söyledi.

whatsapp-image-2023-04-07-at-17-42-27-1.jpeg

“YANINDAYIZ”

“Mevcut iktidarın zulmüne karşı hiçbir gencimiz yalnız değildir” diyen Kotan, vatandaşları Cumhur İttifakı’nın gerçekleştirdiği hukuka aykırı seçim çalışmalarının fotoğraf ve detaylarını kendilerine iletmesi için de çağrıda bulundu. Kotan, tespit edilen aykırı seçim çalışmaları için savcılığa suç duyurusunda bulunulacağını da açıklamasına ekledi.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Kotan, açıklamasında şunları kaydetti: “Bugün Seçim Kanunu'nun 151/2 maddesinin atfı ile aynı kanunun 58, 60 ve 61. maddeleri üzerinden hakkında hukuksuzca adli işlem uygulanan Mahir Akkoyun kardeşimizin yanındayız. Burada esas sorun; bir gencimizin düşünce özgürlüğü kapsamındaki bir ifadesinin çarpıtılarak sanki suç işlenmiş gibi gösterilip, sindirmek amacıyla hukukun kullanılmasıdır. Şunu bilmenizi isteriz ki, mevcut iktidarın zulmüne karşı hiçbir gencimiz yalnız değildir."

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Kotan, “Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Gençlik Kolları olarak; Cumhur İttifakı mensuplarının yapmış olduğu hukuksuz seçim çalışmalarının teker teker fotoğraflarını çekerek ve detaylı konum bilgilerini alarak haklarında suç duyurusunda bulunacağız. Siz değerli yurttaşlarımızdan, yapılan bu hukuksuz seçim çalışmalarını (izinsiz yapılan bilboard, sticker, broşür, pankart, döviz vb. çalışmaları) fotoğraflayıp, konum bilgileri ile birlikte bizlere yollamalarını rica ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’ndaki genç avukat arkadaşlarımız, bu konuda ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklardır. Yurttaşlarımıza karşı hukuksuz işleyen yargı, bakalım Cumhur ittifakı mensuplarına karşı da işleyecek mi” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.