Başkan Mahmut Badem; Ödemiş’in mezbaha sorunu çözüm arıyor

Başkan Mahmut Badem; Ödemiş’in mezbaha sorunu çözüm arıyor

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, ilçedeki kasap ve celeplerle biraraya geldi.

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, ilçedeki kasap ve celeplerle biraraya geldi.  Son günlerde ilçe için büyük bir sorun olan mezbahanın kapalı olması ve Et Entegre Tesisi için çözüm aradı.

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, Ödemiş Bilumum Gıda Maddeleriyle Uğraşanlar Odası Başkanı Sami Görgen, belediye meclis üyeleri,  ilçedeki kasap ve celeplerin katılımıyla düzenlenen toplantıda çözüm  için görüşler belirtildi.

Belediye Başkanı A.Mahmut Badem çözüm için “Mezbaha ve ET Entegre tesisini bize versinler, 2 ya da 3 hafta içinde hizmete sunarız” ifadelerini kullandı.

Başkan Mahmut Badem konuşmasında; “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2011 yılında yayımladığını genelge ile AB normlarını belirtti. Gıda konusunda hijyenik olarak belirli standartların sağlanması gerekiyordu. Ödemiş Belediyesi genelgeyle ilgili yapması gerekenleri yapmış. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak hizmet projesi kapsamında et entegre tesisini yapmaya başlamış. 2014 Mart ayına kadar yapılan iş için 884 bin lira ödenmiş.  Benim dönemimde de 3 milyon liranın üzerinde iş yapıldı ve ödemesi yapıldı. 2015 Mart ayında bir meclis kararıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ortak hizmet projeleri kapsamında yapmış olduğu et entegre tesisi, hal ve otogarı Ödemiş Belediyesi’nden aldı. Ödemiş halkı adına hakkımızı arayıp, üç proje için ödenen 4,8 milyon lirayı geri aldık. Geçen 23 aylık sürede et entegre ve hal tesisleri aynı durumda. Mezbaha da herhangi bir işlem yapılmadı ve et entegre tesisi de açılmadı. Bizler 140 bin büyükbaş hayvanın bulunduğu ilçemizdeki üreticinin derdinin takipçisiyiz. Bu konuda  kamulaştırma yapılması için 6-7 aylık bir süreçten bahsediliyor.  Ödemiş mezbahası, işini ihmal eden memurlar yüzünden kapatılmış durumda. Ödemişli hayvan üreticileri Turgutlu ve Halilbeyli’de çözüm bulmaya çalışıyor. Ben çözüm için çağrıda bulunuyorum. Ödemiş Belediyesi’ne versinler, iki ya da üç hafta içinde hizmete sunabileceğimizi söylüyorum. Güneş çarığı, çarık ayağı sıktı. Ayak kangren olmak üzere. 23 aydır bu sorun neden çözülmedi.Hayvan Pazarı’nın 6 bin metrekaresi elimizden gitti. Bugün sıkıntı mezbahamız. 2016 Temmuz ayında 4 gün kapalı kaldı. O günden  bu yana  bu konuda gerekeni yapmayanlardan Ödemiş, Kiraz ve Beydağ adına hesabın sorulması lazım. Mezbaha sorunu çözülmemesi durumunda gerekirse mobil mezbahayı da ilçemizde getirebiliriz” dedi.

Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa; “Önceki dönem Belediye Başkanı döneminde yap-işlet-devret modeliyle yapılacak et entegre tesisinin ihalesine üreticiler adına katıldık ve ihaleyi aldık. İhalede  memur hatası olduğunu belirterek, iptal edildi bize verilmedi. Geçen süreçte bu tesis yapılmadı, mezbaha kapatıldı. Şimdi de üreticimiz mağdur durumda. Çözüm olarak Ödemiş Belediyesi bize yer gösterirse biz de et entegre tesisi kurmak için kaynaklarımızı sağlarız” dedi.

Toplantıda kasap ve celepler sıkıntılarını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.