Başkan Mustafa İduğ, Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen'i tebrik etti

Başkan Mustafa İduğ, Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen'i tebrik etti

Başkan İduğ, Cumhuriyet’in 98. yılına ithafen 26 Ekim’de Antalya’nın Kaş ilçesinde paletsiz değişken ağırlık kategorisinde hem kadınlar hem erkeklerde dünya rekoru kıran Milli dalgıç Şahika Ercümen'i tebrik etti.

Medya Ege- Paletsiz ve tüpsüz 100 metre derinliğe 2 dakika 53 saniyede inen Şahika Ercümen, daha önce 95 metre olan dünya rekorunun yeni sahibi oldu. Sudan çıktıktan sonra açıklama yapan milli sporcu Ercümen, “98 metreden ileriye dalarak dünya rekorunu Cumhuriyet’in 98. yıl dönümüne ve Mehmetçiğe ithaf etmek istedim” dedi.

13474308-728xauto.jpg

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, kırdığı dünya rekoru ile iklim krizi, küresel ısınma ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konulara dikkat çekmek istediğini belirten Şahika Ercümen'i sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tebrik etti.

thumbs-b-c-e216ff269ecb1b22c359bdce75d57225.jpg

Başkan İduğ, paylaşımında "Milli dalışçımız Şahika Ercümen’den Dünya Rekoru! Cumhuriyet'in 98'inci yılına özel dünya rekoru için paletsiz değişken ağırlık kategorisinde tek nefeste 100 metre derinliğe inerek dünya rekoru kıran Şahika Ercümen'i yürekten kutlarım." ifadelerini kullandı.

mustafa-idug.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.