Başkan Mustafa İduğ’dan atalık tohum farkındalık projesi

Başkan Mustafa İduğ’dan atalık tohum farkındalık projesi

Yerli tohumu yaygınlaştırmak amacıyla farkındalık projesi başlatan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Hem kendi “yerli” tohumuzu yaygınlaştırıp, ekim alanlarını artıralım hem de bu konuda bir farkındalık yaratalım" dedi.

Nilda Altın- Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, sosyal medya hesabından yaptığı duyuru ile yerli tohumu yaygınlaştırmak amacıyla bir farkındalık projesi başlattı. Başkan İduğ, paylaşımının alacağı beğeni sayısı kadar Atalık Tohum dağıtacaklarını açıkladı.

Başkan İduğ, farkındalık çalışması paylaşımında "Bu tweet ne kadar “fav” alırsa o sayıda Atalık Tohumu 1 ay içinde dağıtacağız. Hem kendi “yerli” tohumuzu yaygınlaştırıp, ekim alanlarını artıralım hem de bu konuda bir farkındalık yaratalım" ifadelerini kullandı.

4785163.jpg

Saatler içinde binlerce beğeni ve yüzlerce yorum alan paylaşım, vatandaşlar tarafından takdir topladı. Sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanan ve vatandaşlarla etkileşim içinde olan Başkan İduğ, "Mustafa hocam 1 ay diyorsunuz geç kalmadı mı tohum ekim zamanı şuan." yorumuna "1 hafta o zaman" cevabını vererek, Atalık Tohumların dağıtılma süresini kısalttı.

Ardından "Yetmez hocam, en az 10 katı dağıtılmalı" yorumuna da kayıtsız kalmayan Başkan İduğ, bu teklifi de kabul etti ve beğeni sayısının 10 katı tohum dağıtılacağını ve dağıtıma ilişkin detayların sosyal medya üzerinden vatandaşlar ile paylaşılacağını açıkladı.

bornova-da-misket-uzumu-hasadi-basladi-621463-5.jpg

Feriştah Dipçin, isimli bir vatandaş, "Üretmek kadar güzel bir şey yok kutluyorum Başkanım" ifadelerini kullanırken, Dilek Coşkun, "Kutlarım sayın başkan sevgi ve saygılar" dedi.

Hüseyin Ertaş ise Atalık Tohum projesinin sağlık boyutuna dikkat çektiği yorumunda "Sayın başkan sizi kutluyorum. Ülke vatandaşımızın sağlıklı olması için çok önemli." ifadelerine yer verdi.

mustafa-idug.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.