Başkan Mustafa Kayalar, "Milletimizin parası boş yere harcanıyor"

Başkan Mustafa Kayalar, "Milletimizin parası boş yere harcanıyor"

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İzmir'in Menderes ilçesindeki 19 Mayıs Stadı’na iki katlı kaçak bina dikti. Yapılan işleme tepki gösteren Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, "Milletimizin parası boş yere harcanıyor" dedi.

Medya Ege- İzmir’in Menderes ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Menderes 19 Mayıs Stadyumu’na kaçak bina dikti. Stat, 2009-1019 yılları arasında Menderes Belediyesi tarafından kullanıldı. Daha sonra tahsis kararı iptal edildi ve 19 Mayıs Stadı, tekrar Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne geçti.

Bazı bölümleri yıpranan ve tadilat gerekli olan stat için bakanlık, yenileme çalışması yapacağını söyledi. Zemini düzeltilen ve tadilatı yapılan stadın giriş bölümüne iki katlı bina inşa edildi. İnşaat yapılırken belediyeye hiçbir başvuruda bulunulmadığı ve izin istenmediği öğrenildi. Şikâyet üzerine ortaya çıkan kaçak bina için elektrik ve ruhsat başvurusu da yapılmadı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın diktiği kaçak binayla ilgili açıklamalarda bulunan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, Menderes Belediyesi'nin tahsisinde olan sahanın tahsisini iptal ederek. Yenilemek için çalışmalar başlattı. Yenileme çalışmalarının başladı. Ama bu süreçte sahanın içine 2 katlı kaçak bir bina yapıldı. Menderes Belediyesi'nden 2 katlı kaçak bina için hiç bir izin alınmadan dikildi ve bitirildi. Belediyeye başvuruda bulunsalardı ruhsat için bizde gerekli çalışmaları yapardık. Prosedürlere ve kanunlara göre gerekli izinleri verir. Bu şekilde düzgün bir bina yapılıp işlem biterdi. Ama belediyeye başvurmadan direk olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı, kaçak bir bina yaptı. Menderes'in ortasına binayı dikti. Şu anda çözüm bulmak için uğraşıyoruz. Bunu vatandaş yapsaydı yıkılırdı. Ama yazık devletimizin parası bu. Hepimizin parası. Bu kaçak binayı yıkmaya içimiz el vermiyor. Bunun çözümü için çalışmalar yapıyoruz. Ama bu süreçte devletin, bakanlığın kaçak bina yapması da çok acı ve çok komik geliyor bizlere gerçekten. Milletimizin parası boş yere harcanıyor. Süreç böyle devam ediyor. Başkanlığımıza başvurulması lazım prosedürlere uygun mu, imara uygun mu çalışma yapıp burayı beraber düzeltmemiz lazım. Çünkü uygun değilse de işlem yapıp yıkmak lazım. Sonuç bu şekilde olacak. Tesisin tadilatı yenilenmesi çok uzun sürdü. Bu yüzden uzun süre kapalı kaldı. Burası Menderes'teki vatandaşlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın yürüyüş yaptığı, futbol oynadığı bir alan. Burada spor ve yürüyüş yapıyorlar. Uzun süre kapalı kalınca vatandaşlarımız tabi bize bu konuda tepki gösterdi. Niye belediye burayı açmıyor diye. Ama burası biz de değil daha önce 10 yıl bize tahsisi vardı. Ama şimdi tahsisi de iptal edilerek bakanlığa geçti. Biz de olmadığı için bu konuda vatandaşları bilgilendiremedik. Ama süreçte tekrar Menderes Belediyesi'ne verilirse biz de burayı gayet düzgün bir şekilde işletiriz. vatandaşımızın hizmetine güzel bir şekilde sunarız. Ama önce süreci çözmek gerekiyor. Kaçak yapının ruhsatlandırılması gerekiyor. Çekme mesafesi uygun mu yapılan inşaat uygun mu bunu çözüp daha sonra halkımızın hizmetine açmak gerekiyor. Sonuçta burası Menderes'te yaşayan bütün vatandaşlarımızın kullandığı bir alan biz bu işe siyasi olarak bakmıyoruz. Burayı çözüme kavuşturmakta gerekiyor. Çünkü vatandaşlarımızın başka spor yapacağı yürüyüş yapacağı alan yok. Bu yüzden bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Bu konuda biz belediye olarak elimizden gelen adımı atacağız ama bakanlığında bir adım atması gerekiyor. Bize başvurmaları gerekiyor. Ondan sonra ortak bir yol bulup burayı çözüme kavuşturup vatandaşlarımızın hizmetine sunmamız gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.