Başkan Mutlu'dan 'rüşvet' iddialarına yanıt

Başkan Mutlu'dan 'rüşvet' iddialarına yanıt

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kendisinin belediye idari memurları ve belediye başkan yardımcıları için "Artık rüşvet yok, hepiniz maaşınızla geçineceksiniz. Aksi bir duruma izin vermem" ifadelerini kullandığı iddiasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Başkan Mutlu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"31 Mart yerel seçimlerinde komşularımın büyük desteği ve teveccühü ile seçildiğim Konak Belediye Başkanlığı görevine 3 Nisan 2024 tarihinde mazbatamı alarak resmen başladım.

Konak’ın acil ihtiyaçlarına çözüm üretmek, kronik sorunları için ise hızlıca yola koyulmak adına bir dakika bile kaybetmeden işe başladık.

Ülke genelinde ekonomik zorlukların tavan yaptığı, kent yoksulluğunun en üst seviyeye ulaştığı bu dönemde kamu kurumu olan belediyelerimizde israftan kaçınmayı, gelir-gider tablosunu denkleştirmeyi, yatırım odaklı mali disiplini sağlamayı ve şeffaflığı öncelikli hedefimiz olarak belirledik.

Devir teslim törenimizin yapıldığı gün başkan yardımcılarımız ve müdürlerimiz başkanlık makamına tebrik ziyaretinde bulundular. Bu nezaket ziyareti sırasında tüm bürokratlara mali disiplin hedefleri doğrultusundaki tüm esaslara uygun davranılmasına yönelik hassasiyetimi net bir şekilde dile getirdim.

Ardından bazı internet sitelerinde, bu ziyarete ilişkin tarafıma ait olmayan sözlerin de kullanılarak haber yapıldığına şahit oldum ve bundan büyük üzüntü duydum. Hiçbir görüşmede "rüşvet" sözcüğünü, özellikle de bir ithama dönüştürerek asla kullanmadığımın altını kalın harflerle çizmek isterim. Böyle bir ithamı Konak Belediyesi’nin hiçbir çalışanına, meclis üyesine veya bürokratına yakıştırmam mümkün değildir. Konak Belediyesi’nin meclis üyeleri, yöneticileri ve çalışanlarıyla birlikte, belirttiğim esaslara göre yönetileceğini bir kez daha güçlü şekilde vurgulamak isterim."

jfdbgjkdfnbm.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.