Başkan Oğuz, "Üretimimize sahip çıkıyoruz"

Başkan Oğuz, "Üretimimize sahip çıkıyoruz"

Uluslararası 5. Urla Enginar Festivali üç gün boyunca coşkulu bir kortej yürüyüşü ve açılış töreniyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Festival Pazar günü sona erecek. 

Festival Urla’da eğitim kazası nedeniyle hayatını kaybeden Şehit Astsubay Hüseyin Bulut’a saygı duruşu ile başladı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Milletvekilleri Bedri Serter, Murat Bakan, Ednan Arslan, Tacettin Bayır,  Sevda Erdan Kılıç, Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Festival açılışında konuşma yapan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, “Urlamız, hem bir tarım kenti, billur sahilleriyle, tertemiz plajlarıyla bir turizm kenti, aynı zamanda bir tarih, kültür ve sanat kenti” dedi. 

urla’da-“enginar”-coskusu-(4)-001.jpg

Çiftçimize, topraklarımıza, üretimimize sahip çıkıyoruz

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ; “Bu hikayenin içinde çapa yapmaktan nasır tutmuş elleriyle çiftçileri var. Günlerdir dikiş dikmekten gözleri yorulmuş emektar kadınları var. Bu bir Urla hikayesi. Mustafa Kemal Atatürk’ün de bizlere öğrettiği gibi “Ülke kalkınması yerelden başlar”. 5 yıldır emek verilen bu etkinlik aynı zamanda Urla’nın kalkınması, üreticilerinin kazançlarını arttırması adına yapılan bir etkinliktir. Bu muhteşem coğrafya, binlerce yıldır bizlere Yarımadaya özgü çok özel tarım ürünlerini armağan ediyor. Bu bereketli topraklar bizlere zeytini armağan ediyor, hurma zeytini sunuyor. Enginarı, kınalı bamyayı, üzümü, susuz kavunu, çileği, domatesi, kuş konmazı, biberi çok çeşitli otları hediye ediyor. Böylesine zenginliği yaşarken bizler de kooperatiflerimize sahip çıkıyoruz. Bu sayede çiftçimize, topraklarımıza, üretimimize sahip çıkıyoruz. Ülkemizi kalkındıracak olan uygulamanın üretim ekonomisi olduğu aşikar bir zamanda bizler, ürünlerimizi ithal etmek yerine atalarımızdan öğrendiğimiz gibi üretmeye, daha çok üretmeye devam edecek ve çiftçilerimizi üretime teşvik edecek çalışmalara daha çok ağırlık vermeye devam edeceğiz” dedi.

Urla’nın gastronomi turizmine sahip olduğunu dile getiren Oğuz, Gastronomi turizmi sayesinde Urla’da yılın 12 ayında da konuklarını ağırladıklarını ve esnafın kalkınması için çaba sarf ettiklerini söyledi. 
 
Tarıma ve üreticiye büyük önem veriyoruz.
 
Urla Enginar Festivali, Yarımada'ya can veren, heyecan katan bir etkinlik haline geldi. Dilerim bu festival nesiller boyu büyüyerek devam edecek diyerek konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ; “Festivaller hem dönemlik hareketlenme sağlayarak yapıldığı bölgenin turizm potansiyelini artırıyor, hem de kırsaldaki üreticinin kabuğunu kırarak dünyaya açılmasını sağlayan bir tanıtım fırsatı doğuruyor. Ünü artık İzmir sınırlarını aşan Enginar Festivali bu alanda çok başarılı bir örnek. Sadece Urla değil, Karaburun'dan Bayındır'a, Seferihisar'dan Kemalpaşa'ya tüm İzmir'in kırsal mirasını geleceğini taşıyacak önemli adımlar atacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma ve üreticiye büyük önem veriyoruz. Sadece kentimizin değil Türkiye ekonomisinin kurtuluşunun da tarıma ve üretime bağlı olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ; “Urla çok farklı yerlerden göç almış bir bölge. Bu da dolayısıyla yemek kültürüne yansıyor. Üniversite de öğrencilerimiz birçok köyde bu yemek kültürünü konu aldılar. Enginar Festivali’de bu bağlamda çok önemli. Enginar Urla ile bilinen bir tarım ürünü. Bizlerde Urla Belediyemizle bu değerli ürünün festivalini yapmak istedik. Beş yıldır düzenleniyor. Her geçen yıl üzerine koyarak gelişmesi bizleri çok mutlu ediyor. Tarım alanlarının artması da bizler için umut verici. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Urla Kaymakamı Önder Can; “Bu yıl beşincisini düzenlendiğimiz Enginar Festivalimizin verimli geçmesini diliyorum. Kentimizde her geçen gün tarım alanlarının artması bizleri mutlu ediyor ve geleceğimize de umut veriyor. Bu tarz festivallerde üreticimizin ve esnafımızın yüzü gülüyor. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan; “Ülkemizde uygulanmakta olan tarım politikalarının gelişmekte olan ülkelerin çok gerisinde kalması, üreticilerimizin desteklenmemesinden dolayı üretilen tarım ürünleri yetersiz hale gelmiştir. İvedilik ile çiftçilerimiz doğru planlandırma ve yönlendirme ile üretime teşvik edilmelidir. Urlamızda beş yıldır düzenlenen Enginar Festivali nedeniyle enginar üretimi yüksek oranda artmıştır. Sadece enginar değil, bir çok tarım ürünü Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından desteklenmektedir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.