Başkan Olgun'dan tedbir çağrısı

Başkan Olgun'dan tedbir çağrısı

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Olgun, Türk Lirasının yabancı para birimleri karşısında değer kaybetmesi ve piyasalarda yaşanan aşırı hareketlilik üzerine yaptığı açıklamada, tedbir çağrısında bulundu.

Döviz piyasalarında yaşanan aşırı dalgalanma ve Türk Lirasının yaşadığı kayıp üzerine açıklama yapan Torbalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun, tüccar, esnaf ve sanayicinin yaşadığı tedirginliğe dikkat çekerek tedbir alınması çağrısında bulunuldu.

Başkan Olgun'un açıklaması şöyle:

“Son dönemde piyasalardaki öngörülmez hareketlilik ve döviz kurlarındaki aşırı dalgalanmalar sanayici, tüccar ve esnafımızı ciddi derecede tedirgin etmektedir.

Türk lirasının, yabancı para birimleri karşısında aşırı değer kaybetmesi sonucu işletmelerimizin üretim yapma kabiliyeti ciddi şekilde sekteye uğramıştır. Uygulanan faiz indirimleri sahaya yansımadığı gibi ekonomimizde tamiri zor sonuçlar doğurmuştur.

7527.jpg

Faiz, kur ve enflasyon sarmalı iş dünyamızın karşısına ağır bir fatura olarak yansımıştır. Maliyetlerdeki artış, ticaretin kurallarını bozmuş, her kesimde ciddi bir mutsuzluk ve umutsuzluk yaratmıştır.

Piyasaların ivedilikle istikrara kavuşmasını sağlayacak acil önlemler alınması ve öngörülebilirliğin temin edilmesi temsil ettiğimiz kesimin en büyük beklentisidir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.