Başkan Oran duyurdu: Kent Müzesi çok yakında!

Başkan Oran duyurdu: Kent Müzesi çok yakında!

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Kent Müzesi ve Tarihi Müzenin yakında açılacağını duyurdu.

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Cumhuriyet Meydanı’nda yıllardır atıl durumda bulunan Gümrük Binası’nı restore ederek Çeşme Kent Müzesi olarak Çeşme’ye kazandırdı.

Kent Müzesi ve Tarihi Müze’nin yakında açılacağını duyuran Oran, “Geçmişle geleceği buluşturuyor, kültürümüzü tüm zenginlikleriyle yarınlara aktarıyoruz” dedi.

cesme-kent-kulturu-ve-tarihi-muze-1.jpg

Çeşmeliler’e seslenen Oran “Her köşesi farklı zenginliklerle dolu dünyanın en güzel noktası Çeşmemiz binlerce yıldır onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, acılar, sevinçler biriktirmiş. Ildır’dan, Bağlararası’ndan, Çeşmeköy’den tarih fışkıran kalıntılarıyla zamana meydan okumuş. Yeryüzündeki Cennet Çeşme binlerce yıldır bağrında taşıdığı tarihi, kültürel, gastronomik zenginliğiyle insanı büyüleyen bir aura yaratmış. Bu topraklar; İşte bu birikimi ile hala çok dinamik, hala tüm dünyanın göz bebeği” dedi.

cesme-kent-kulturu-ve-tarihi-muze-2.jpg

Oran, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bu mirası korumak, geliştirmek, yarınlarımıza aktarmak zorundayız. Çeşme Kent Kültürü ve Tarihi Müzemiz bunun için hazırlanıyor. Dünden yarına kültürel bir köprü kurmak için çalışıyoruz. Büyük Çeşme ailesinin hatıralarını saklayacağı kocaman bir sandık gibi düşünüyorum bu müzeyi. Anneannemizden kalan bir yazmayı, dedemizden kalan bir saati, sararmış ama hala o günlerin cıvıltısını taşıyan fotoğraflarımızı sergileyeceğiz bu müzemizde.”

1950 yılı öncesine ait eşya ve fotoğrafları müzeye bağışlayarak bu tarih buluşmasına siz de destek olabilirsiniz. M. Ekrem Oran; “Müzemize tarihi eşyalarınızı bağışlayabilir ya da kısa süreli sergilenmesi için de teslim edebilirsiniz. Çeşme Kent Kültürü ve Tarihi Müzesi gelecek nesillerin gururla geçmişleriyle buluşabileceği bir zaman makinesi gibi ziyaretçilerini tarihte duygu yüklü bir yolculuğa çıkaracak. Bağışlarınız için (232) 750 0 750 Dahili No: 625 numaralı hattımızdan bizimle iletişim kurabilirsiniz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.