Başkan Oran Konut Projesini Başlatıyor!

Başkan Oran Konut Projesini Başlatıyor!

Arif Çayan yazdı; Başkan Oran Konut Projesini Başlatıyor!

Türkiye’de yaşanan en büyük sorun konut sorunu.

Evlerin fiyatları arttığı gibi, kiraların fiyatları da çok ama çok yüksek düzeyde artışlara neden oldu.
Hangi taraftan bakarsanız artışın hem haklı, hem de haksız sebepleri var.

Ama insan tarafından, barınma tarafından, yaşamak tarafından bakarsanız konutların temel ihtiyaç olduğu kaçınılmaz bir gerçek.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme’de özellikle her sektörde çalışanlar açısından kiraların daha yüksek düzeye gelmesinden dolayı bu temel ihtiyaç için yeni bir projeyi hayata geçirmeye karar verdi.

Temmuz ayında Çeşme Belediyesi tam 417 toplu konuttan oluşacak yeni bir projeyi başlattı ve başvuruları da Temmuz ayında almaya başlayacak.

Çeşme’de yaşayan ve çalışanlar açısından bu hayati önem taşıyan bir durum.
Türkiye’de konut alanında her ilde artış oldu ama Türkiye’nin gözbebeği Çeşme’de bu artış, talebin yoğun olmasına bağlı olarak ve doğal olarak bir tık daha fazla oldu.

Çeşme Belediye Başkanı Oran da, bu artışın sonunda Çeşme’de çalışacak insanların, barınacak yer bulma sorunu yaşamalarıyla büyük bir yaşamsal sıkıntı yaşayacağının da farkında olan ileri görüşlü bir başkan.

Duruma Çeşme’nin yerel yöneticisi olarak el koyması, çözüm düşünmesi ve proje üretmesi de ondan beklenilecek en büyük iş.

Çeşme’de yaşamın her anlamda devam edebilmesi için konut sorununun çözümüne katkı koyacak projeyi hayata geçirirken Başkan Ekrem Oran, birilerinden çok bütün Çeşmelileri düşünerek hareket ediyor.

Yarın sağlık sektöründe, eğitimde, güvenlikte vs iş kollarında çalışmak üzere Çeşme’de bulunan insanlar, insan gücü barınacak yer bulamayınca Çeşme’yi değil de başka yerleri çalışma alanı olarak tercih etmeye başlarsa, bunun yarattığı sıkıntıyı bütün Çeşmeliler birlikte yaşayacaklarının net olarak farkında.

Yerel yönetici dediğin sadece günü kurtaran değil yerel yöneticilik yaptığı yerdeki insanların gelecekte nasıl yaşayacağını, yaşayabileceğini de düşünerek hareket etmek zorundalar.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ı, Çeşme’yi, Çeşmelileri kurtaracak projesi için kutluyorum.

Başarılı olmasını ve Çeşme’ye de yararlı olmasını diliyorum.

Başkan Oran’ın tek isteğini de net biliyoruz.

Çeşmeli mutlu olsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.