Başkan Oran: Masal Evlerimizde çocuklarımız eğlenerek öğreniyor

Başkan Oran: Masal Evlerimizde çocuklarımız eğlenerek öğreniyor

Çeşme Masal Evleri'nde çocukların eğlenerek öğrendiğini ifade eden Belediye Başkanı Ekrem Oran, annelerin de burada verilen mesleki eğitimlerle iş hayatına atıldıklarını söyledi.

MEDYA EGE - Çocukların sosyal gelişimleri için uygun koşulları sağlamak, annelere ise mesleki eğitim ve beceri kazandırarak iş hayatına atılmaları konusunda destek olmak amacıyla kurulan Çeşme Belediyesi Masal Evleri, faaliyetlerine devam ediyor.

cesme-de-masal-evleri-nde-egitimler-basliyor-1105600.jpg

Bu kapsamda sosyal medya hesabından Masal Evleri'ne ilişkin paylaşım yapan Belediye Başkanı M.Ekrem Oran, "Masal evlerimizde, çocuklarımız eğlenerek öğrenip, aydınlık yarınlara çağdaş bireyler olarak yetişirken, anneler mesleki eğitimlerle iş hayatına atılıyor. Bugüne kadar 500'den fazla kadınımız kursları başarıyla tamamlayarak sertifikalarına kavuştu" ifadelerini kullandı.

germiyanmasal-2.jpg

MASAL EVLERİ

Çocukların sosyal ilişkiler kurması, farklılıklara saygı duyması, paylaşma, dil gelişimi, psiko-motor becerilerinin gelişmesi, özgüven ve benlik algılarının güçlenmesi amaçlarıyla kurulan Masal Evi merkezlerinde, bu yönde çeşitli faaliyetler bulunuyor. Merkezin amaçları doğrultusunda çocuklara yönelik, dil gelişimi etkinlikleri, kavram çalışmaları, beden koordinasyon etkinlikleri, resim atölyesi, el sanatları atölyesi, müzik atölyesi, masal dinletileri, mutfak atölyeleri, doğa atölyeleri ve çocuk haklarına göre faaliyetler sağlanıyor. Kadınlara yönelik meslek edindirme ve beceri kurslarının da verildiği Masal Evleri'nde anneler, eğitimlerinin ardından aldıkları sertifikalarla iş hayatına atılarak hem sosyalleşiyor hem de aile bütçesine katkı sağlamış oluyor.

Ayrıca Reisdere, Ovacık ve Germiyan'da olmak üzere 3 şubesi bulunan Masal Evleri için 2 şube daha açılması planlanıyor.

gawybalxkaawsy4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.