Başkan Oran’dan adaşına destek ziyareti! ‘Seninleyiz’ mesajı verdi

Başkan Oran’dan adaşına destek ziyareti! ‘Seninleyiz’ mesajı verdi

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları İstanbul'da bir araya geldi. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin bir mesaj yayımlayan Başkan Oran, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, Sayın Ekrem İmamoğlu’nu, 14 Aralık’ta gerçekleşecek olan davası öncesi makamında ziyaret ederek Çeşmelilerin kendisine desteklerini ilettim. Adaletin yerini bulacağına inancımız tam. Seninleyiz Ekrem İmamoğlu." ifadelerini kullandı.

fj2nhi2xwamoxxd.jpg

14 ARALIK'TA NE OLACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edilmesinin ardından yeniden sandığa gidilmiş, 23 Haziran 2019'da yapılan seçimlerde Ekrem İmamoğlu bir kez daha başkan seçilmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekim 2019'da Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'ne katılmak için Fransa'ya giden İmamoğlu'yla ilgili isim vermeden, "Avrupa'ya giderek Türkiye'yi şikâyet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek" demişti. İmamoğlu da üstü kapalı olarak, "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır" ifadelerini kullanmıştı. "Seçimi iptal edenler ahmaktır" sözleri üzerine YSK'nın suç duyurusuyla dava açılmıştı.

11 Kasım'da üçüncü duruşması görülen ve savcının tekrarladığı mütalaasında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep ettiği dava, 14 Aralık (Çarşamba) gününe ertelenmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.