BAŞKAN ÖZAKCAN, GELENEKSEL KİRAZ FESTİVALİ VE PARK AÇILIŞINA DAVET ETTİ

BAŞKAN ÖZAKCAN, GELENEKSEL KİRAZ FESTİVALİ VE PARK AÇILIŞINA DAVET ETTİ

T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, bu yıl 13’ncüsü düzenlenecek olan Yukarı Kayacık Kiraz Festivali’ne ve aynı gün gerçekleşecek olan Şehit Astsubay Emrah Ünalan Parkı’nın açılış törenine tüm Aydınlıları davet etti.

 

26 Temmuz 2017 Çarşamba günü Yukarı Kayacık Mahallesi’nde saat 19.30 da gerçekleşecek olan Şehit Astsubay Emrah Ünalan Parkı’nın açılış töreninden sonra başlayacak festivalde Türk Halk Müziği sanatçıları Yılmaz Demirtaş ve Senem Ersin Genç sahne alarak, vatandaşlara türkü ziyafeti yaşatacak.

“ŞEHİTLERİMİZİ YAŞATMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Efeler Belediyesi olarak vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin isimlerini yaptıkları parklarda yaşatmaya devam ediyoruz diyen Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan,”Efeler’e katılan 56 köy ve 5 beldemizde, imar planımızda yeşil alan olarak görülen yerlerde park alanları oluşturarak, kentimizi daha güzel ve daha da yaşanabilir bir hale getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şehitlerimizin isimlerini bu park alanlarında yaşatarak, bu cumhuriyetin ve devletin nasıl kurulduğunu ve korunduğunu, vatandaşlarımızın da gerektiği şekilde anlamalarına katkı sağlamayı arzuladık. Şehitlerimizin anılarının ve özgeçmişlerinin de ifade edildiği tabelalarla da bu bilince sahip olmak istedik” dedi.

“TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR”

26 Temmuz 2017 Çarşamba günü park açılışı ve festival nedeniyle Yukarı Kayacık Mahallesine gitmek isteyen vatandaşlar için Bey Camii önünden saat 18.30'da ücretsiz olarak servis kaldıracaklarını belirten Efeler Belediye Başkanı Özakcan, “Aydın ilimiz bir tarım, turizm kenti. Sanayimiz gelişmekte olsa da yurttaşlarımızın geliri, daha çok tarıma, turizme, kısmen de sanayiye dayalıdır. Tarım ürünlerimizin tanıtılması ve değerini bularak satılması, üreticilerimizin emeklerin karşılığını alabilmesi bizim en büyük arzumuzdur. Festival denilince kültür, sanat etkinlikleri ile yapılan şölen ve şenlik olmakla birlikte bir bölgede yetişen çok önemli ürünün tanıtıldığı şölen günleri insanın aklına geliyor. Umurlu çiftçimizin ürettiği kiraz Türkiye’ye mal olmuş bir üründür. Örf ve adetlerine, geleneklerine sahip olduğu değerleri gelecek nesillere aktarma hususunda son derece titiz olan Efeler halkı lezzet harikası kirazına da sahip çıkmaya ve tanıtmaya aynı gayreti göstermektedir. Tüm halkımızı park açılışımıza ve kiraz festivalimize davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT EMRAH ÜNALAN KİMDİR?

11 Ekim 1980 tarihinde Çorum İli Osmancık İlçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini Çorum’da, 2000 yılında Uzman Jandarma eğitimini Ankara Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığında tamamlamıştır ve Van İl Jandarma Komutanlığı emrine atanarak göreve başlamıştır. 2004 yılında Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı (burada astsubaylığı kazanmıştır), 2006 yılında Mersin İl Jandarma Komutanlığı, 2008 yılında Hakkari İl Jandarma Komutanlığı, 14 Ağustos 2009 tarihinden itibaren Aydın İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapmıştır. Evli ve bir çocuk babasıdır.

Şehit Jandarma Astsubay Emrah Ünalan; 28 Ocak 2015 günü saat 14:30 sıralarında, Aydın İli Efeler İlçesi sorumluluk alanı içerisinde emniyet ve asayiş hizmetleri kapsamında devriye faaliyeti icra edilirken aranan şahıs tarafından yapılan silahlı saldırıda şehit olmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.