BAŞKAN ÖZAKCAN’IN KÜTÜPHANELER HAFTASI MESAJI

BAŞKAN ÖZAKCAN’IN KÜTÜPHANELER HAFTASI MESAJI

T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Kütüphane Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

Yaşamlarımızı daha anlamla hale getirmenin yollarından birinin de kitap okumak olduğunu belirten T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan mesajında; “ Kütüphaneler eski çağlardan beri insanlığın hizmetindedir. Bilgilere göre ilk kütüphane, Asurlular zamanında kurulmuştur. Yaşadığımız çağ; bilgi, öğrenme, araştırma, ilerleme dönemidir. Kitaplar bilime ve aydınlığa giden yoldur. Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilerimizi artırır, geleceğimizi aydınlatırken aynı zamanda bizi dünyadaki gelişmelerden ve değişmelerden de haberdar eder. Teknolojinin yaşamımızın her alanında olduğu gibi okuma, araştırma yöntemleri üzerinde de etkisi olmuştur. Ancak kütüphaneler hâla bilginin ve kültürün kaleleri olma özelliğini korumaktadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kitap okumaya verdiği önem şu anılarla dile gelmiştir:

Bir gün yine Atatürk, tarihle ilgili kalın bir kitap okuyordu. Öylesine dalmıştı ki, çevresini görecek hali yoktu. Bir sürü yurt meselesi dururken Devlet Başkanının kendini tarihe vermesi, Vasıf Çınar'ın biraz canını sıkmış olmalı ki, Atatürk'e şöyle der:

- Paşam!.. Tarihle uğraşıp kafanı yorma... 19 Mayıs'ta kitap okuyarak mı Samsun'a çıktın?

Atatürk, Vasıf Çınar'ın bu çok samimi yakınmasına gülümseyerek şöyle karşılık verdi:

- Ben çocukken fakirdim. İki kuruş elime geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiç birisini yapamazdım.’

Hayatlarımızı daha değerli hale getirmek istiyorsak okumaya ayrılmış vakitleri artırmak, bir kütüphanenin üyesi olmak, oranın sorunlarını, ihtiyaçlarını gidermeye çalışmalıyız. Bulunduğumuz yerdeki kütüphanelerden yararlanalım. Kütüphanelerin zenginleşmesi için kitap armağan edelim. Toplumumuzun ve bizim gelişimimiz için önemli olan kütüphane hizmetlerini tanıtımı adına önemli bir fırsat olması dileklerimle Kütüphaneler Haftası’nı kutlayarak bu alanda emek verenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.