Başkan Özçınar, ‘Biri 35 Buçuk olacak O Biz Olmalıyız’

Başkan Özçınar, ‘Biri 35 Buçuk olacak O Biz Olmalıyız’

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Medya Ege’ye konuştu. Kirazlılar için yaptıklarını ve yapacaklarına değenin Başkan Kiraz, Kiraz’ın Hokka taşını ve kirazını da anlattı.

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Kiraz’ın bahçelerinde konuk ettiği Medya Ege İmtiyaz Sahibi Arif Çayan ve Medya Ege Genel Yayın Yönetmeni Ali Eyce’ye Kiraz’ı, Kirazlıları ve hedeflerini anlattı. Kiraz’ın, Hokka taşına kadar her şeyi konuşan Başkan Özçınar, “Karşıyakalıların dediği gibi biri 35 buçuk olacaksa o biz olmalıyız” diye iddialı konuştu.

.jpg

Kiraz Belediye Başkanı Salih Özçınar’ı Kiraz’ı:

Kiraz ismi, Cumhuriyet döneminde Kiraz olan eski bir yerleşim yeri. Kiraz ile doğrudan bağlantısı ise dünyanın hiçbir yerinde olmayan kalitede kirazının olması. Kiraz’ın kirazı yıllık ürün anlamında üstünlük sağlamasa da, kalibresi anlamında tekdir. Ondan Kiraz’ın kirazı direk yurt dışına satılır. Yerli piyasada bulamazsınız. Çoğu zaman biz bile Kiraz’ın kirazını göremiyoruz. Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanımız istediler, hiç ilaç atılmamış iki ağaçtan toplatıp, kendisine ulaştırdık.

Kalitesine bağlı, kilosu çok ağır. İlaç yok, lezzeti çok yüksektir. Dağlarda yetiştiği için de en doğal haliyle kiraz yetiştiriyoruz. Kaliteli olduğu için firmalar direk yurtdışına satış yapıyorlar. İç piyasaya çok pahalı geliyor.

Kiraz’daki en büyük hedefimizi herkesin mutlu olması. Kanal Kiraz başlayacağız. Bakanlıkla ortaklaşa başlıyoruz. Kanal Kiraz, su kanalı, Kiraz da sahil ve mesire yeri olacak. Hastane projemiz devam ediyor, tekrardan planladık. Üniversitemize 250 kişilik bir yurt yapıyoruz. Kapalı yüzme havuzunu yapımına giriyoruz. Lise yurdumuz olacak, bir de Kiraz’ın merkezine ilkokul yapmayı da planlıyoruz. Hayvan barınağımız ve hayvan pazarımızı da yaparak, Kiraz’a yapılabilecek her şeyi yapmış olacağız inşallah.

img-1031.jpg

TOKİ rant olabilir mi, Amaç Sen yapma!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, beni bizi yaptıkları toplantılara dahi etmiyorlar. Algı yaratmaya çalışıyorlar ama Kirazlı da biliyor ki, başkanları olarak ben bir yere gitmiyorsam mutlaka sebebi vardır.

Kiraz’da yeri geldiğinde tankerle su taşıyoruz. Bu suyun eksikliği İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet eksikliği. Hastanemize engel oldular ve planlara uyumsuz olduğunu bahane ederek. 280 dönüm arazının 50 dönümünü verdiğimiz yerde nasıl bir rant olabilir ki? Kime göre neye göre rant olabilir? TOKİ konutlarının rantı kime göre var? Üst ve alt ölçek uymuyor diye TOKİ’yi çıkarın diyorlar, üst ve alt ölçeği uyumlu yapmak yerine yapmayın, yatırım yapmayın diyorlar. Amaç şu ‘Sen Yapma’ Aziz başkan olsaydı ben eminim şunu derdi, ‘Başkanım şuraya şunu kazandıralım’ desem hayır diyecek bir başkan değildir. Bu başkana ulaşmak mümkün değil.

Benim ilçeme gelip, giderken ‘burası dingonun ahırının bekçisi değil’ dedim. Eski başkan Aziz Kocaoğlu, ilçeye gelirken haber verirdi, onu yolda karşılardım. Şimdi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin programlarından, başkanı ilçeye gelip, gitmesine dahi haber vermiyorlar. Ben bu saatten sonra davet etse de katılmam. Bunu da söyledim. ‘Ben çok yoğun adamım, sekreterimle muhatap olun’ dedi ki, ben seçilmiş insanım, seçilmiş insanla muhatap olurum. Açık ve net söylüyorum, bunda ard niyet arıyorum. Çağırmasam de gelmese modu var.

‘Eski Kiraz ile şimdi ki Kiraz çok farklı’

Pandemi de herkese hemen hemen destek olmaya çalıştık. İlde vakalar artınca, bizde patlama oldu. Bizde azalınca diğer yerlerde patlamalar oldu. Yaz dönemi olduğu için bizde de artık çok fazla bulaş olmadı. İnşallah kazasız belasız atlatırsak çok daha iyi olacak.

Kiraz’ın 5 yıl önceki haliyle, şimdiki hali arasında çok fark var. Bunu Kirazlılar çok daha iyi bilirler. İlçemize çok ama çok yatırımlar aldık. Tek teke saysak bitmeyecek yatırımlar yaptık. Mesela kapalı bir Pazar yeri yaptık. Çok da güzel oldu. İzmir’de bile böyle bir Pazar yeri yok.

img-1032.jpg

‘Beni bir başka üst kademelerde olmak mutlu etmez’

Ben gittiğim yerlerde bu elektriği baban yapmıştı, bu yolu baban yapmıştı’ dediklerinde çok büyük gurur ve mutluluk diyorum. Biz böyle bir babadan yetiştik ve şimdi aynı yolda insanların mutluluğu için mücadele ediyoruz.

Benim bir üst kademeden olmam benim mutlu etmez. İnsanların mutluluğu, herkesin mutluluğu beni mutlu eder. Eğer bir gün başka bir mevkide olup da, buraya gelemeyeceksem, insanlarla iletişim halinde olamayacaksam, rabbim beni zaten oralara gelmeyi nasip etmesin. Ben insanlar mutlu olsun diye bu yola çıktım ve bununla mutluyum.

Pandemi de bile başkanlığı yapamadığımı hissettim, çünkü çıkamıyorsunuz, insanların iyi ve kötü günlerinde onlarla iletişim halinde olamıyorsunuz.

‘Kiraz’da insan sıcaklığı ve samimiyet var’

Kiraz’a insanları ne çeker derseniz, insanların sıcaklığı ve samimiyeti çeker. Seçildiğimiz andan itibaren Kiraz’dan göç olayı da durdu, artık insanlar Kiraz’da kalıyor, başka şehirlere gitmiyor. Çünkü yaşanacak bir şehir yarattık. Kiraz her şeyiyle güzel. İzmir Karşıyaka derler ya, ben İzmir Kiraz demekten büyük mutluluk duyuyorum. Biri 35 buçuk olacaksa, o biz olmalıyız’

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum