Başkan Özçınar ustalığa terfi etti

Başkan Özçınar ustalığa terfi etti

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, yerel seçimlerin yıl dönümünde belediye başkanlığı ile ilgili Egeli SABAH'tan Ertan Gürcaner'e değerlendirmelerde bulundu. 

GURUR DUYDUM

31 Mart yerel seçimlerinde Kirazlıların teveccühü ile ikinci kez belediye başkanı seçildiğini belirten Özçınar; "Öncelikle hiçbir zaman pişmanlık duygusu yaşamadım. Aksine doğduğum, büyüdüğüm ilçeme hizmet etmekten ve babamın vasiyetini gerçekleştirdiğim için hep gurur duydum. Şehirlere kadın elinin değmesi çok güzel bir şey. İlçenizin annesi, kardeşi ve ablası oluyorsunuz" diye konuştu. Kiraz Belediye Başkanlığında 6 yılı geride bıraktığını, bu süreçte çok güzel işleri imza attıklarını hatırlatan Başkan Özçınar, şöyle konuştu; Örneğin mahallelerimizde sosyal aktivite ve spora teşvik için 5 adet halı saha yaptık. Okullar bölgemize Küçük Menderes'te bulunan ikinci yaya köprüsü inşa ettik. Kiraz (Karaburç, Çayağzı, Sarısu) ilçe sınırlarında bulunan jeotermal ruhsat sahasında ek jeofizik çalışmaları ve sondaj çalışmaları yapılması planlanmakta. Bu konuda belli bir mesafe aldık. 2020'de de çalışmalarımız devam edecek. Üreticilerimiz için Havzanın en büyük soğuk hava deposunu ilçemize kazandırdık. En önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde ilçemize Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde Veterinerlik Fakültesi'ni kazandırdık.

0x0-ciraklik-bitti-sira-ustalikta-1587051234916.jpeg

TAŞKINLARA SON

Çıraklık dönemini geride bıraktık. Şimdi ustalık dönemindeyiz. Bu dönemde hayata geçirmeyi vadettiğimiz projelerimizin birçoğu şu an etüt aşamasında. Kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullanmak adına kararlı ve sağlam adım atıyoruz. İlçemiz için en iyisini istiyoruz. Şu an üstüne titrediğimiz projelerimizin çoğu devlet destekli projeler. Kiraz için, Kirazlı vatandaşlarımız için gece gündüz çalışıyoruz. Son yılların en yoğun yağışını alan Küçük Menderes havzasına adını veren Küçük Menderes Nehri de Ekim ayından bu yana bereketle çağlıyor. Bozdağlardan gelen su Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nün 6,5 kilometrelik nehir kıyısında sürdürdüğü ıslah projesi ile güvenle Beydağ Barajı'na doğru akıyor. Sağlı sollu toplam 13 kilometrelik alanın yeniden düzenlendiği projede nehir kıyılarına taş tahkimat çalışması yapılarak kıyıların korunması sağlanıyor. 190 hektarlık alanı taşkından koruyacak proje ile nehir kıyılarında yeni bir çehre oluşuyor.

BAŞKA BİR KİRAZ

DSİ, Kiraz'da çok önemli bir projeyi uzun zamandır sürdürüyor. Nehir kıyıları yeniden şekillendirilirken taşkın riskine karşı tedbirler alınıyor. Sağlı sollu olarak taş kaplaması yapılan nehir yatağıyla hem güel bir görüntü sağlandı hem de kıyıların bozulması, toprakların nehir suları ile birlikte yok olup gitmesi önlenmiş oldu. Büyük bir yatırım olarak görüyoruz. Bu çalışmalar yaklaşık 6,5 kilometrelik hatta yapılıyor. Mevsim koşullarına göre çalışmalar yeniden hız kazanacak. Ama Küçük Menderes Nehri kıyılarında çalışmalar bununla sınırlanmayacak. Sosyal yaşantıya yönelik donatı alanlarıyla 7'den 70'e tüm Kirazlılara hitap edecek bir projeyi yeni dönemde kamunun da desteğiyle Kiraz'a kazandıracağız. Fakültesi ile yeni bir soluk kazanacak ilçemizde sosyal yaşantı da hareketlenecek. Kanal Kiraz ile ilçemiz bambaşka bir çehreye bürünecek.

0x0-ciraklik-bitti-sira-ustalikta-1587051339803.jpeg

BABAMIN HAYALİYDİ

Fakülte, babamın siyaset yaptığı dönemlerde hayaliydi ve ben bu hayali gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Tabii Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiri ile gerçekleşti. İlçemizin gelişimi konusunda fakülte çok büyük bir faktör. Tarım ve hayvancılıkla geçinen bir ilçe için harika bir şans. İnşallah ileriki süreçte katkılarını gözle görülür seviyelerde olduğunu göreceğiz. Kiraz İzmir'in en küçük ilçesi konumunda. İzmir'de yaşayan fakat Kiraz'a gelmemiş, Kiraz'ı görmemiş çok sayıda İzmirli vatandaşımız var. Kiraz Belediyesi olarak ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla fuarlara katılım sağlıyoruz. Bu sadece ilçemizi tanıtma anlamında önemli bir yol kat ettik. Festivaller düzenleyerek adımızı duyurduk. Fakat bunların yanı sıra Cumhurbaşkanımızın ilçemize 2 kere yapmış olduğu ziyaret daha çok ses getirdi ve Kiraz'ın tanınırlığı arttı.

baskan-ozcinar-cumhurbaskani-erdogan-ile-gorustu-977249.jpg

KADIN ELİ DEĞDİ

Şehirlere kadın elinin değmesi çok güzel bir şey. Başkanlık yaptığınız ilçenizin annesi, kardeşi ve ablası oluyorsunuz. İlçemde yaşayan hemcinslerim de benim başkan olmamdan çok mutlu. Bizim bu bölgelerde kahvehanelere kadınların girmesi kolay değildir. Seçim sürecinde dolaşırken bizden önce kadınların kahvehaneleri doldurduğuna şahit olduk. Eğer belediye başkanı erkek olsaydı kadınlarımızın belediyeye gelip dertlerini anlatmaları daha zor olurdu. Artık her fırsatta dertlerini anlatacakları bir başkanları var.

kiraz-belediye-baskani-ozcinar-erdogan-ile-londra-ya-gitti-227143.jpg

ERDOĞAN SEVGİSİ

CUMHURBAŞKANIMIZIN daveti ile Londra'da gerçekleşen NATO zirvesi için yurt dışına Londra'ya gittik. İlk defa yurt dışına çıktım. Çok önemli bir ziyaret için orada olmaktan çok mutlu oldum. Ziyaret sırasında Dünya'nın önemli şehirlerinden birisi olan Londra'yı da şehircilik açısından bir belediye başkanı gözü ile gözlemleme fırsatı buldum. İngiltere şehir mimarisini sokak ve caddelerini yakından görmem benim için önemli bir tecrübe oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.