Başkan Özçınar'dan 1 Eylül Mesajı!

Başkan Özçınar'dan 1 Eylül Mesajı!

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu'nun Kiraz’ın kurtuluşu 1 Eylül hakkında bir mesaj paylaştı.

İşte Özçınar Kutlu'nun o mesajı;

Bu gün 1 Eylül 2021. Güzel Kirazımızın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 99. yıldönümünde, tarihi bir güne hep birlikte tanıklık etmekteyiz.

Öncelikle; 1 Eylül , biz Kirazlılar için var oluşumuzla yok oluşumuz arasında bir dönüm noktasıdır. Bütün benliğimizle idrak etmemiz gereken bir tarihin adıdır. Aynı zamanda 1 Eylül , acıyla çileyle yoğrulan bu toprakların gerçek sahipleri olan atalarımıza duyduğumuz minneti dile getirmek için de bir vesiledir. Bugünün kutlanış gayesi kuru bir kahramanlık destanından ibaret olmamalıdır. Bir milat olmalıdır.

saliha-ozcinar-kutlu.jpg

Milletimize bu mücadele ruhunu veren en önemli unsur; bağımsızlığa duyduğu aşk ve vatan için şehit olma arzusudur. Esaret altında yaşamaktansa ölümü tercih eden, şehitlik mertebesini kendine şeref madalyası gören ruh; evlatlarına hür bir ülkede yaşama imkânını kazandırmıştır. Bize düşen şehit kanıyla sulanan bu topraklarda yaşamanın haklı gururu ile yolumuza devam etmek ve ecdadımızın bize bıraktığı güzel memleketimiz için çok çalışmaktır.

Tarihte olduğu gibi bugün de ülkemizin dirliğini, birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler olacaktır. Ancak küllerinden doğan milletimiz; aklıyla, ferasetiyle ve azmiyle her türlü zorluğun üstesinden gelecek ve düşmanlarımıza fırsat vermeyecektir. Bu düşüncelerle başta, Büyük Önder,Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor; bir kez daha kurtuluş günümüzü kutluyor ve hepinize saygılar sunuyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.