Başkan Özgener: İzmir fuarcılığı gelişiyor

Başkan Özgener: İzmir fuarcılığı gelişiyor

İzmir Ticaret Odası, Türkiye’de üyelerine düzenli olarak fuar desteği veren tek Oda olarak, 2023 yılında fuarcılık hizmetlerinden faydalanan toplam 2814 üye için yaklaşık 30 Milyon Türk Lirası destek sağladı.

İzmir'in 40 önemli fuara ev sahipliği yapacağı 2024 yılında, İzmir Ticaret Odası’nın fuarcılık hizmetlerine ayırdığı bütçe 83 Milyon Türk Lirası olarak belirlendi. İzmir’de fuarcılığın her geçen gün daha da ilerlediğine dikkat çeken İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, yurtiçinde ve yurtdışında düzenlenen hemen her fuarın katılımcı ve ziyaretçi listelerinde İzmir Ticaret Odası üyesi firmaların yer alması hedefiyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

ai0i5953.jpg

FUARLAR ŞEHRİ İZMİR

İzmir’in İktisat Kongresi’ne ev sahipliği yapmış, tarihi Cumhuriyetimizin ilk günlerine uzanan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın mimarı, fuarcılık sektöründe bir asırlık geçmişi olan çok önemli bir kent olduğuna dikkat çeken İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Fuarcılıkta parolasını, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın” deyişi ile belirleyen kentimiz, gururla söylemeliyim ki bugün kamuoyunca “Fuarlar Şehri İzmir” olarak lanse ediliyor. İzmir, bu gerçeği daha da perçinleyebilmek için çok önemli fırsatlara sahip bir şehir” dedi.

6.jpg

UFI GENEL KURULU’NA EV SAHİPLİĞİ YAPALIM

İzmir’in 2024 yılı içerisinde 40 fuara ev sahipliği yapacağını ifade eden Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünya fuarcılık sektörünün en önemli platformu olan Fuar Endüstrisi Küresel Birliği’nde (UFI) İzmir’in lobi faaliyetlerine ağırlık verilmesi ve kentimizin UFI organlarında temsil edilmesi gerektiğine inanıyorum. UFI’nin fuarcılık sektörünün dünyadaki yol haritasını belirleyen profesyonellerini bir araya getirdiği yıllık genel kurulu, fuarcılıkta bir geçmişi ve potansiyeli olan kentlerde düzenleniyor. Bu genel kurul, bu yıl Almanya’nın Köln, 2025 yılında ise Hong Kong’da düzenlenecek. Biz İzmir olarak bu büyük etkinliğe 1968 ve 1974 yıllarında iki kez ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadık. Önümüzdeki yıllarda dünya fuarcılık sektörünü bir araya getirecek böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmamızın hem kentimizin tanıtımı hem de İzmir fuarcılığı için çok önemli olduğuna inanıyorum”

TEŞVİKLERİMİZİ SÜREKLİ GÜNCELLİYORUZ

We-Cycle Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı, Wenergy Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı, Start Beauty Estetik, Kozmetik ve Güzellik Ürünleri Fuarı ile Opticworld Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı’nın İzmir’e kazandırılmasında Oda olarak çok önemli rol oynadıklarını belirten Özgener, “İzmir’e yeni fuarlar kazandırırken, bu fuarlarda stant açan üyelerimizi desteklemeyi de çalışma programlarımızda hep ilk sıraya aldık. “Model Oda” olma vizyonuyla üyelerimizin sektörel gelişim ve dönüşüm süreçlerine rehberlik eden Odamızın üyelerine sunduğu en önemli hizmetleri arasında fuarcılık desteklerimiz bulunuyor. Sayısı 95 bini geçen üyemizden ve üyelerimizin temsil edildiği Meslek Komitelerinden gelen öneriler doğrultusunda fuar teşviklerimizi üyelerimizin hizmetine sunuyor, ihtiyaçlar doğrultusunda bu teşviklerimizi sürekli güncelliyoruz” dedi.

5.jpg

2023 YILINDA YÜZLERCE ÜYEYE DESTEK VERİLDİ

İzmir Ticaret Odası 2023 yılında; yurtiçinde gerçekleştirilen 67 fuara katılan 544 üyeye stantlı katılım teşviki ödedi. 1.662 üyemizin katılımıyla 49 yurtiçi fuara günübirlik ve konaklamalı grup ziyaret organizasyonları gerçekleştirdi. Yurt içinde üyelerin stantla fuarlara katılımı ve fuar ziyaretleri için toplam 15 milyon 561 bin TL katkı sağlandı. 28 üyenin katılımıyla şemsiye stant organizasyonları gerçekleştirildi. Şemsiye stant organizasyonları ile yurt içi ve yurt dışındaki turizm ve sektörel ihtisas fuarlarına katılım organizasyonları için 6 milyon 784 bin TL harcama yapıldı.

YURT DIŞI FUARLARDA İZMİR RÜZGARI

Yurt dışındaki fuarlarda kendi stantlarını açan 369 üye, yurt dışı stantla katılım desteklerinden faydalandı. Ayrıca, kendi sektöründe dünyanın en önemli fuarları kabul edilen toplam 20 yurtdışı fuara 520 üyenin katılımlarıyla ziyaret organizasyonları gerçekleştirildi. Yurtdışı stantla katılım teşvikleri ve yurtdışı fuar ziyaret organizasyonlarımız kapsamında üyelere toplam 7 milyon 578 bin TL teşvik ödendi.

2-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.