Başkan Özgener'den 8 Mart mesajı: Bir gün değil her gün kıymet verelim

Başkan Özgener'den 8 Mart mesajı: Bir gün değil her gün kıymet verelim

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, fedakarlıkları, üretkenlikleri ve yaratıcılıklarıyla dünyayı güzelleştiren ve daha yaşanabilir hale getiren kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Kadın emeğinin yalnızca bir güne sığmaması gerektiği bilinciyle “Dünyadaki her şey kadının eseridir” diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ilerlediğimizi ve kadınlarımıza bir gün değil her gün değer verdiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

mahmut-ozgener-01.jpg

ÖRNEK ODA: İZMİR TİCARET ODASI

Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentimizde kadın varlığını ve gücünü görmek bizlere her zaman güç veriyor. İzmir Ticaret Odası olarak, kadının iş dünyasında var olmasını ne kadar çok önemsediğimizi bazı verilerle aktarmak istiyorum. Odamızın yönetim kurulunda 2 kadın görev alıyor. Bu anlamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde yönetim kurulunda en çok kadın olan ilk ve tek Oda olma özelliği taşıyoruz”

ROL MODEL OLMAYI HEDEFLİYORUZ

İzmir Ticaret Odası bünyesindeki 80 meslek komitesinde aktif olarak çalışan 44 Kadın Meslek Komitesi üyesi olduğuna dikkat çeken Özgener, “Bu üyelerimizden 9’u Meclisimizde kadınları temsil ediyor. Odamızda istihdam edilen 176 çalışanımızdan 101 tanesi kadın. 21’i, Odamızda Genel Koordinatör, Direktör, Müdür, Müdür Yardımcısı, Yönetmen kademelerinde yöneticilik yapıyor. Bu anlamda kadın emeğine verdiğimiz kıymetin, hem üyelerimize hem de iş dünyasına rol model olmasını hedefliyoruz” dedi.

GURUR DUYUYORUZ

Başarılı kadınların gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Özgener, “Türk kadını kabuğunu kırarak yaşamın her alanında önemli roller üstlenmiştir. Kadınlarımız ekonomik ve sosyal yaşamın ayrılmaz parçalarıdır. Ülkemizde her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınlarımızla gurur duyuyor, iş dünyasında onlarla omuz omuza çalışmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum ” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.