Başkan Özgener'den 'Atatürk ilkeleri' ve 'Çağdaş bilim' vurgusu

Başkan Özgener'den 'Atatürk ilkeleri' ve 'Çağdaş bilim' vurgusu

İzmir Ticaret Odası Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Başkan Mahmut Özgener, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'tarikat ve cemaatlere' ilişkin yaptığı konuşmaya tepki göstererek 'Atatürk ilkeleri' ve 'Çağdaş bilim' vurgusu yaptı.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, İzmir Valisi Süleyman Elban'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir'de yaşanan deniz taşmasının ardından mağduriyet yaşayan vatandaşlar için 15 milyon TL'lik fon oluşturulduğunu kaydetti. Enflasyon ve faiz ile kredi politikası konularına da değinen Özgener; "2024 yılına TL varlıklara olan pozitif beklenti ile girerken, diğer yandan yüksek faizler sonucunda ekonomide yavaşlama beklentileri de, yeni yıla taşınıyor. Temmuz 2023’deki yüzde 9,49 ve Ağustos 2023’deki aylık yüzde 9,09 enflasyon oranlarının baz etkisiyle yenilenmesiyle, enflasyonu indirmede ciddi bir mesafeyi geride bırakmış olacağız. Eğer enflasyonu düşürmede parasal ve mali politikalar kararlılıkla uygulanmaya devam ederse, bu dönemden itibaren faiz indirimi için uygun ortamın oluşmaya başlayacağını düşünüyorum. Tüm bu gelişmeler yeni yılda iş dünyamızı zorlu bir dönemin beklediğini ortaya koyuyor" dedi.

xrjam7hwwmxih0si.jpeg

Öte yandan Özgener, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'tarikat ve cemaatlere' ilişkin yaptığı konuşmaya da tepki gösterdi. Özgener konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bir süredir medyada yer alan ve toplumda büyük kaygı uyandıran haberlerde Milli Eğitim Bakanlığı’nın sivil toplum kuruluşu olarak tanımladığı bazı vakıf ve dernek niteliğindeki kuruluşlarla, bu kuruluşların bağımsız eğitim ve öğretim faaliyetleri yapabilmelerine imkan tanıyan protokoller imzaladığı bilgileri yer almaktadır. Anayasamızın eğitim ve öğretim hakkını ve ödevini belirleyen 42. Maddesi şöyle der: 'Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Öğrenim hakkının kapsamı kanunla tespit edilir ve düzenlenir. Eğitim ve öğretim, Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Bu esaslara aykırı eğitim ve öğretim yerleri açılamaz'. Buradaki 'Atatürk ilkeleri' ve 'çağdaş bilim ve eğitim esasları' kavramlarına özellikle dikkat çekmek isterim. Bu kavramların temsil ettiği değerler bizlerin tek referans noktasıdır ve bu, Hiçbir şekilde değişmez, değiştirilemez. Eğer bu çocuklarımıza ve gençlerimize, bu değerleri ve bilgileri kazandıracaksak bunu yapacak olanlar aileleri ve yüzbinlerce aydın Cumhuriyet öğretmenleri ile üniversite öğretim üyeleridir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.