Başkan Pehlivan: Öğretmenlerin yetiştirdiği nesiller geleceğimize sahip çıkacak

Başkan Pehlivan: Öğretmenlerin yetiştirdiği nesiller geleceğimize sahip çıkacak

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Vekili Pehlivan, "Öğrenmek ve öğretmek dünya var oldukça önemini koruyacak ve öğretmenlik kutsal bir meslek olmayı hep sürdürecektir." dedi.

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında öğretmenlerin toplumun en kıymetli değerlerinden olduğunu vurguladı.

Başkan Vekili Pehlivan, "Öğretmenler bilimin, sanatın, aydınlığın, iyiliğin, güzelliğin, doğruluğun, kısacası insanı insan yapan tüm değerlerin yaratıcısı, yansıtıcısı ve yaşatanıdır. Öğrenmek ve öğretmek dünya var oldukça önemini koruyacak ve öğretmenlik kutsal bir meslek olmayı hep sürdürecektir. Onların yetiştirdiği nesiller ülkemizin geleceğine sahip çıkacak, aldığı eğitimle ülkesini bir adım daha öteye taşıyacak fidanlardır" dedi.

ogretmenler-gunu.jpg

Menemen Belediyesi olarak eğitimin baş aktörleri öğretmenlerle birlikte yarınlar için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Pehlivan, “Öğretmenler; öğretmek, öğretebilmek gibi insanı ve insanlığı yücelten bir mesleğin sanatçılarıdır. Cumhuriyetimizin mimarı, başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk öğretmenlere şu sözlerle sesleniyordu. ‘Gelecek nesiller sizlerin eseridir’, ‘Öğretmenlerimiz, geleceğimizin güvencesidir’, ‘Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözleriyle öğretmenlere verdiği önemi ve saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet dilerken, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

aydin-pehlivan.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.