Başkan Pehlivan projelerini anlattı: Yaptıklarımız bizim fragmanımızdı!

Başkan Pehlivan projelerini anlattı: Yaptıklarımız bizim fragmanımızdı!

Proje lansman toplantısı ile Menemen için projelerini anlatan AK Parti Menemen Belediye Başkan Adayı Aydın Pehlivan, "Geleceğe dair ne anlattıysam, en büyük teminatım 3 yılda yaptığımız eserlerdir. Yaptıklarımız bizim fragmanımızdı!" dedi.

MEDYA EGE - 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhur İttifakı'nın AK Parti Menemen Belediye Başkan Adayı Aydın Pehlivan, Tepe Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği proje lansman toplantısı ile 3 yılda yaptıklarını ve 5 yıl boyunca yapmayı planladığı projelerini anlattı.

Yoğun katılımın olduğu lansman toplantısına, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, muhtarlar ve partililer katıldı.

Tanıtım konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Pehlivan, "Görevde olduğumuz 3 yıl boyunca, kent estetiğinden tutun da eser belediyeciliğine kadar Menemen’imizin çehresini değiştirmek için yoğun çaba harcadık. Neler yaptığımızı Menemen biliyor ve inanıyorum ki neler yapabileceğimizi de heyecanla bekliyor" dedi.

whatsapp-image-2024-03-06-at-11-56-40.jpeg

MENEMENLİ ÜNİVERSİTELERİLERE 20 BİN TL DESTEK

Pehlivan, eğitim alanında hayata geçirmeyi planladığı projelerine değindi. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ın, kendisinin 'üniversite öğrencilerine 10’ar bin liralık destek sözüne' 10’ar bin lira ekleyerek Menemenli üniversite öğrencilerine 20’şer bin liralık destekte bulunacağını aktaran Pehlivan, "İzmir Depremi’nde hasar alan okullarımız olmuştu. 4 okulumuzun inşaatı bitti, 2’si yapılıyor, 6 yeni okul da yatırım planlamasına alındı. Göreve geldiğimizde ilk kestiğimiz kurdele Ulukent Anaokulumuzundu. İkincisini de yine aynı bölgede kazandıracağız. İhtiyaç ve nüfus artışımızı göz önünde bulundurarak yine daha birçok anaokulunu ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz. YÖK Başkanımızı ziyaretimiz sonucu, Bakırçay Üniversitemizin tıp ve ziraat fakülteleri ile iki de meslek yüksekokulu, ilçemize değer katacak. Bu meslek yüksek okullarımızdan en az biri de Asarlık’ta yer alacak. Menemen’imizde yeni açılacak fakülte ve yüksekokullarda bunun bir sorun olmaması için Kredi Yurtlar Kurumu ile birlikte ilçemize yakışır Kız - Erkek Öğrenci Yurdu kazandırıyoruz. İlçemizi eğitim alanında daha ileri bir seviyeye taşımak için, modern ve kapsamlı bir Eğitim Kampüsü oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kampüs, ilköğretimden üniversiteye kadar geniş bir eğitim yelpazesini kucaklayacak. Bir MEBGEM şubemizin de yer alacağı tesisimiz modern ekipmanlarla donatılmış bir merkez olacak. Merkezimiz spor salonlarından, eğitim alanlarına kadar göz dolduracak. Ayrıca kadınlarımız için bugüne kadar düzenlediğimiz kültürel ve mesleki kursları burada çok daha ileri taşıyacağız" ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2024-03-06-at-11-56-43.jpeg

MENEMEN'E BARAJ SÖZÜ

240 bin dekar tarım arazisi bulunan Menemen'de tüm çiftçilerin tarımsal potansiyelini, hayvancıların et ve süt verimini en üst düzeye çıkarmaya kararlı olduğunu dile getiren Aydın Pehlivan, "Bu kapsamda hayvanlarımız için yem fabrikası kuruyoruz ve fabrika açıldığında Menemenli hayvancılarımıza ilk yemleri de hediye edeceğiz. Hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvanlarımızın aşı ücretlerini artık Menemen Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Hayvancılığın sağlıklı olması için yaptığımız çalışmalara bir de işin ticari boyutunda sağlık katıyoruz ve Menemen’imize kalıcı, modern bir hayvan pazarı kuruyoruz. İlçemizin ihtiyacı doğrultusunda Emiralem Soğuk Hava Deposu’na tamamlayıcı olacak bir de modern hâl kazandırıyoruz. Türkelli’de bulunan bağ evimizi toprak, su ve kalıntı analiz laboratuarına dönüştürerek, Menemen menşeili her ürünümüze toplumsal güveni daha da artıracağız. Sıfır atık projemiz kapsamında ilçemize modern bir kompost tesisi kuracağız. Bu kompost tesisi ile meyve ve sebze atıklarından gübre üreteceğiz. Üretilen organik gübreleri de çiftçilerimize ücretsiz dağıtacağız. 110 bin metrekare alanda yapacağımız tesisimize kelebek müzesi ve akademik tarım köyü de ekleyecek ve kadın çiftçimizi burada eğiteceğiz. Ayrıca kadın üreticilerimize değinmişken, kadın üretici kooperatiflerimizi üretimden satışa dek destekleyecek ve üretici kadın pazarları açacağız. Yapacağımız çalışmalarımızla Menemenli kadın çiftçimiz, bugün ne kazanıyorsa, yarın çok daha fazlasını, yani hak ettiğini kazanmış olacak. Sözün özü, tarım desteklerimizle çiftçimiz kazanacak, Menemen kazanacak, Türkiye kazanacak. Menemen için hayallerimiz, yapacaklarımız gerçekten çok büyük… İşte onlardan en önemlilerinden biri de, Menemen’imize bir baraj kazandırmak" dedi.

whatsapp-image-2024-03-06-at-11-56-46.jpeg

400 YATAKLI HASTANE

Sağlık alanında yapacağı projeleri anlatan Pehlivan, "İlk dönemimizde Asarlık ve Ulukent’e yaptığımız aile sağlığı merkezi ve aile sağlığı polikliniğinden sonra şimdi de yaptığımız imar çalışmalarıyla Sağlık Bakanlığı’mıza Yahşelli’de A2 seviyesinde yer tahsisi yapıldı. Bu demek oluyor ki Menemen’e müjdemiz olsun; 400 yataklı devlet hastanemiz geliyor. Üstelik mevcut hastane binamız da yenilenerek bölgenin en büyük diş polikliniği olacak. Bu arada sağlığa değinmişken kadınlarımız için yeni dönemde de mamagrofi tarama testlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

whatsapp-image-2024-03-06-at-11-56-42.jpeg

YERİNDE DÖNÜŞÜM MESAJLARI

Yerinde dönüşüme dikkat çeken Aydın Pehlivan, "Bakanlık kararıyla riskli alan ilan edilen Kazımpaşa, Seydinasrullah, Zafer, Camikebir ve Ahıhıdır mahallelerimizde binlerce hanemiz, hemşehrilerimizin kazançlı çıkacağı şekilde yenilenecek. Yerinde dönüşümle birlikte Menemenliler komşularından, mahallelerinden ayrılmak zorunda kalmadan çok daha güvenli evlerde oturma şansına sahip olacak" dedi.

MENEMEN OTOGARINDAN AÇIKHAVA ÇARŞISINA

Menemen'in atıl otogarının çekim merkezi haline getirileceğini ifade eden Pehlivan, "Dünyanın en büyük açıkhava çarşısı olan Kemeraltı gibi, bu alana da yatay mimariye sahip bir açıkhava çarşısı kuruyoruz. Bu alanımız Çanakkale Asfaltını kullanan binlerce araç sürücüsü ve yolcusu için de bir alışveriş noktası olacak ve kazanan Menemen olacak. Bu alandaki önceliğimiz Menemenli esnafımız olacak" dedi.

BÖLGESEL OTOPARKLAR

Menemen'in hızla büyüdüğüne dikkat çeken AK Partili Pehlivan, "Bu süreçte araç sayımız artarken, önümüzdeki dönemde ilçemizi ziyaret edecek misafirlerimizi de ekleyince biliyoruz ki otopark sıkıntısı üst seviyeye çıkacak. Buna izin vermemek adına ilçemize bölgesel otoparklar kazandıracağız. Taksi durakları için modernizasyon çalışmaları yapacağız. Simitçilere ve ayakkabı boyacılarına işlerini daha verimli bir şekilde yapabilmeleri için gerekli ekipman ve yer desteği sağlayacağız" dedi.

"KENT-2'YE BATTI-ÇIKTI"

Menemen’de otoyol bağlantılarının önemine vurgu yapan Pehlivan, "Bu sebeple Otoyoldan, Günerli, Seyrek, Maltepe, Bağarası güzergahındaki yolun duble yol olması projesi onaylandı. Yatırım bütçesine alındı ve bu yılın son çeyreğinde ihalesi yapılacak. Bununla birlikte 5 yıl içinde Seyrek Kanal yolundan Bülent Ecevit Bulvarına Kadar olan arka yol ve Kesik - Maltepe yolunun duble yol olmasıyla ilgili olarak sürecin takipçisi olacağız. Ayrıca Kent-2’ye de müjdemiz olsun; buraya da bir battı çıktı kazandıracağız" dedi.

"SANATIN MERKEZİ"

Menemen'i sanatın merkezi yapacağını ileri süren Pehlivan, "Ne çiftçi olmak sanata engel, ne hayvancı olmak. Kimileri Menemen’i kırsal gördü, 'Sanattan anlamaz bunlar' dedi. Oysa biz gerek 3 yıldır yaptığımız projeler, gerekse de yeni çalışmalarımızla İzmir’de sanatın da merkezini Menemen yapacağız. Ulukent’e Dünyanın en iyi Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'ni kazandıracağız. 8. Cadde üzerine kuracağımız bu tesisimiz, İstanbul’daki Zorlu PSM’den sonra Türkiye’nin en büyük gösteri ve kültür merkezi olacak. Ülkemizin ünlü isimlerini ağırlayacağımız bu tesisimiz, yine birçok kültür sanat eğitimin verildiği bir okul gibi olacak. Tesisimiz yanında kapalı yarı olimpik yüzme havuzumuz ve buz pateni pisti yer alacak. 6 bin yıllık tarihi olan Menemen’imizin bugüne kadar bir şehir müzesi olmamış. Menemen Belediyemizin karşısındaki düğün salonu önüne, tarihi kaymakamlık binasını aslına uygun olarak yeniden inşa edip, buraya Şehir Müzesi kazandırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Kurtuluş Savaşı'nın önemi, her zaman kalbimizde yaşayan birer kıymet olarak varlığını sürdürmektedir. Bizler de, bu büyük kahramanlığı ve mücadeleyi gelecek nesillere taşımak ve kent kimliğimizin yansıtılmasında büyük öneme sahip olacak ve dijital materyallerle ziyaretçilerini adeta Kurtuluş Savaşı’nın içinde hissettirecek bir "Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi" kuracağız. Kültür ve sanatın toplumumuz için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu nedenle, Maltepe ve Asarlık’ta kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Bölgesel Kültür Evleri, kültürümüzün farklı güzelliklerini yansıtacak ve sanat etkinlikleri için birer üs olacak. Menemen’imizin kültürel ve sanatsal hayatına yeni bir soluk getiriyoruz. Kent 2’de Pazar yeri ile yeni yaptığımız parkın arasındaki alana bir Sanat Sokağı kazandırıyoruz. Menemen’imize bir de poligon kazandırıyoruz" diye konuştu.

MENEMEN'E MİAMİ SAHİLLERİ GELİYOR

Menemen'de 27 kilometre sahil şeridi olduğunu hatırlatan Pehlivan, "Bu dönemde Maltepe Süzbeyli bölgemizde İnşallah hemşehrilerimiz denizle ve plajla buluşacak. Bunun için öncelikle bataklık ve balçık alanı kurutacağız. Bölgedeki balıkçı barınağını daha modern daha işlevsel hale getiriyoruz. 27 kilometre sahilimizi de bisiklet yolları, basketbol sahaları, tenis kortları, spor alanları, yürüyüş alanlarıyla bir cazibe bölgesi haline getiriyoruz. Sahilimizde bir de marinanın yer almasıyla birlikte bu bölgeye ticari hareketlilik getiriyoruz. Alana koyacağımız kuş gözlem kuleleriyle dünya çapında doğa fotoğrafçılarının ilgisi Menemen’de olacak ve foto safari düzenleyeceğiz. Projemizle çevreyi ve doğayı koruduğumuz gibi, turizmi de başlatacağız. Miami sahilleri Menemen’de olacak dersem abartmış olmam. Bilinmesini isterim ki bu alan Menemen Belediyesi’ne yılda 700 milyon lira ila 1 milyar lira arası müthiş bir kaynak yaratacak" ifadelerine yer verdi.

ESNAF KART GELİYOR

Sosyal yardımlara ilişkin vaatlerini de anlatan Pehlivan, "Menemen Belediyemiz şimdi de ‘Esnaf Kart’ projesini hayata geçiriyor. Bu çalışmayla hem vatandaşımıza hem de esnaflarımıza katkı sağlayacağız. Menemen’imizi yönettiğimiz üç yıl boyunca hiçbir vatandaşımız geride kalmasın istedik. Bu isteğimiz, biliyoruz ki bizi biz yapıyor ve bizi gerçek bir aile haline getiriyor. İyi ki doğdun bebek paketlerimizden tutun da, evde bakım hizmetlerine kadar, büyük Menemen ailemizin yanında olduk. Sizlere Aydın Pehlivan sözü veriyorum ki, bu kentte yeni dönemimizde de kimseyi geride bırakmayacağız. Bu millete hizmet belediyesi olmayı sürdüreceğiz. O halde buraya bir müjde daha ekleyelim. Evlenecek gençlerimize de çeyiz yardımında bulunacağız" dedi.

AKVARYUM PROJESİNİ ANLATTI

Ege Bölgesi'nin en büyük akvaryumunu vaat eden Pehlivan, "Menemenimizde yaşam kalitesini artırmak, turizmi desteklemek ve çevreye duyarlı bir kent oluşturmak için yeni bir projeden bahsetmek istiyorum: Akvaryum Projesi. Ziyaretçilerin, su altı yaşamı gözlemleyip, keyifli zaman geçireceğiz bu projemizi, mevcut Menemenspor Stadımızın bulunduğu alanda kazandıracağız. Akvaryum park projemiz, Ege’nin en büyük akvaryumu olacak ve bu bölgeye bir de yine en az bir yarı olimpik yüzme havuzu kazandıracağız" ifadelerine yer verdi" diye konuştu.

SOSYAL TESİSLER İNŞA EDİLECEK

Kamp alanlarından ve tesislerden bahseden Pehlivan, "Telekler, doğal güzellikleriyle, kültürel zenginlikleriyle ve misafirperver insanlarıyla öne çıkan bir bölge… Bu bölgeye modern bir kamp alanı kazandıracağız. Projemiz; mimari düzenlemesi ile Asya'dan Anadolu'ya Türklerde mesken konseptini kapsayan butik otel, hobi bahçeleri, atçılık ve okçuluk gibi birçok temayı içeriyor. Ayrıca bu tesisimizde uluslararası etkinlikler ve rahvan atçılığa dair çalışmalar yapacağız. Menemen'e değer katacak, konaklama ihtiyacını giderecek bir diğer tesisimizi de Çukurköy’e kazandırıyoruz. Bu bölgemize de minimalist yaşam felsefesi ve sadelik ana temasıyla tasarımı yapılan bir alan kazandırıyoruz. Gölpark Sosyal Tesislerimizin, kültürel ve ekonomik potansiyelini daha da artırmak adına Film Platosu Projemizi ekliyoruz. Film platosu projemizle Türkiye’nin ve dünyanın en iyi sanatçılarını Menemen’e getirmiş olacağız ağırlayacağız. Platomuz bir de konukevi barındırarak konaklama imkanı sunacak" dedi.

SEYREK'E AQUA PARK

Seyrek’e Aqua Park kazandıracağını dile getiren Pehlivan, "110 bin metrekarelik alanda yapacağımız çalışmayla turizm potansiyelimiz daha da güçlenecek ve bölgenin en büyük su oyun parkı Menemen’de olacak. Seyrek’te 'Gözümüz körfezde' ismiyle tabir’i caizse bir London Eye kazandırıyoruz. Bu dev dönme dolap, değil İzmir’in, değil Türkiye’nin, dünyanın en büyüğü olacak. Buraya ayrıca Açıkhava arabalı sinema kazandıracağız. Yahşelli’de 110 bin metrekare alanı kapsayan devlet ormanını, girişimlerimiz sonucu Menemen’imize kazandırmıştık. Bu bölgeden hemşehrilerimizin yararlanması için mesire alanı ve macera parkı kuracağız. Seyrek, Maltepe, Türkelli ve Koyundere Gençlik Merkezlerimiz, dev birer tesis olarak gençlerimizi ağırlayacak" diye konuştu.

PATİ PARK GELİYOR

Ulukent’e Pati Park kazandıracağını vurgulayan Pehlivan, " Bu alan hem veterinerlik hizmetlerinin verileceği bir sağlık alanı, hem bir oyun alanı hem de bir konaklama alanı olacak. Bu kentte sadece insanlar değil, can dostlarımız da mutlu olacak. Ayrıca hazır can dostlara değinmişken; tarım vaatlerinde bahsettiğim hayvan yemi fabrikamızda, gerek geçici bakımevimizdeki sokak hayvanlarımız, gerekse de evlerimizdeki can dostlar için uygun fiyata besin değeri yüksek, kaliteli mama üreteceğimizin müjdesini de buradan vermek isterim" dedi.

YENİ STAT VAADİ

Yeni stadı, Ulukent’e Caner Ok tesislerinin bulunduğu alanda inşa edeceğini belirten Pehlivan, "Adını da 100. Yıl Atatürk Stadı koyacağız. İnanıyorum ki butik stadımızda Menemensporumuzun zaferlerini hep birlikte izleyeceğiz. Bu stadımızın alt kısmına da Çömlek Köyü ve Toprak Sanatları Atölyesi kuracağız. Çömlek Köyü, ziyaretçilere geleneksel çömlekçilik tekniklerini öğretecek, el işçiliği ile üretilen ürünlerin sergilendiği bir pazar alanı sunacak ve toprak sanatlarıyla ilgili etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bu işe gönül veren kıymetli ustalarımızı da tek çatı altında toplayacağız. Yeter mi? Yetmez. Aynı noktada bir müjdemiz de gençlik merkezimiz olacak. 2 bin kişilik spor salonu barındıracak tesisimiz, profesyonel müsabakaların yanında, basketbol, voleybol ve olimpik branşların eğitimi için adeta bir üs olacak" dedi.

OSCAR ALACAK FİLM BAŞLIYOR

Pehlivan sözlerini, şöyle sonlandırdı:

"Bugün karşınızda geleceğe dair ne anlattıysam, en büyük teminatım 3 yılda yaptığımız eserlerdir. Siyasi dille vurgulayacak olursak, bugüne kadar yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Yaptıklarımız bizim fragmanımızdı. Şimdi artık 31 Mart’tan sonra şehirciliğin altın portakalını, Oscar’ını alacağımız esas filmimiz başlayacak. Yeni dönemde her açıdan daha donanımlı bir Menemen ve Menemenliler olacak. Beni tanıyanlarınız bilir ki sözüm kırmızı çizgimdir. Buradan açık ve net Aydın Pehlivan sözü veriyorum; Yeni projelerimizle Menemen’i 3 yılda İzmir’in, 5 yılda Türkiye’nin en güzel, en görsel, en yaşanabilir, en tercih edilen, en hayranlıkla bakılan ilçesi haline getireceğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.