Başkan Pekdaş'tan DİSK'e ziyaret

Başkan Pekdaş'tan DİSK'e ziyaret

Pekdaş sert çıktı: “Birey değil, kul istiyorlar”

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti. DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı ve diğer şube başkanları tarafından karşılanan Başkan Pekdaş, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı. Müftülere nikah kıyma yetkisi veren yasa teklifinin mecliste kabul edilmesini eleştiren Başkan Pekdaş; “Belediyeler nikah kıyıyordu şimdi bu yetki müftülere de verildi. ‘Aman verilsin’ mi diyeceğiz yoksa başka bir mücadeleye mi başlayacağız? Müftüde nikah kıyarsanız İslam dinine göre eş sorumluluklarınız öne çıkar. Oysa hukuk devletinin bireyi olarak haklarımız ve sorumluklarımız var. Bu düzenleme Anayasal bir kurum olan ailenin ve onun hukukunun yerine İslam’i değerlerin hakimiyetine geçişin ilk adımı olur. Bu yasayla hukuk devleti bireyi yerine, itaat eden ‘kul’ yaratılmak isteniyor. Biz hakları, özgürlükleri olan bireyi oluşturmak için çalışmalıyız” diye konuştu. 

unnamed-(1)-307.jpg

KİMSE KİMSEYE ŞANTAJ YAPAMAZ

Ziyarette AK Parti’li belediye başkanlarının istifalarına da değinen Başkan Pekdaş, seçilmiş kişilerin şantajla görevlerini bırakmaya zorlandığını savundu. Başkan Pekdaş, “Önce HDP’li belediyelere kayyum atandı, şimdi de istifalar isteniyor. Eğer seçilmiş belediye başkanları partinin ilkelerine göre davranmıyorsa gereken yapılır ve parti yönetimi cezasını verir. O kişiyi partiden atar. Ya da yolsuzluk, hukuka aykırı davrandıysa onun da gereği yapılır. Kimse kimseye şantaj yapamaz. Bu yapılan suçtur. Varsa böyle bir durum yargıya sevk edersiniz. Gerekli görürse yargı görevden alır. Şimdi belediye başkanlarına ‘defterini kapatacağız’ diyorlar. Hukukta açık defter olmaz. Bugün Anayasa’ya göre her kurumun görevleri belliyken bunları bir tarafa attık. Hukuk dışı yöntemlerle, şantajla kişiler cezalandırılıyor” dedi. Hukuksuzluklara karşı mücadelelerinin süreceğini dile getiren Pekdaş şöyle konuştu: “Bu mücadele hayatın içinde sokaklarda alanlarda verilmesi gerekiyor. Biz bir araya gelerek bu hukuksuz yönetime karşı demokrasi cepheleri oluşturup son sürat yola devam etme zorundayız.” 

unnamed-(2)-257.jpg

PEKDAŞ’LA YOL ARKADAŞIYIZ

DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı da sendika adına Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. Pekdaş’la Belediye Başkanı seçilmeden önce de yan yana mücadele verdiklerini söyleyen Sarı; “Önceden de hak, hukuk, demokrasi mücadelesinde yan yanaydık. Gezi sürecinde de yoldaşlık yaptık. Baro Başkanı olduğu dönemde DİSK ile omuz omuza yürüdü, destek verdi” diye konuştu. Ziyaret sonunda DİSK üyeleri Başkan Pekdaş’ı çiçek vererek uğurladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.