​​Başkan ŞAHİN; “İyi ki de kurmuşum”

​​Başkan ŞAHİN; “İyi ki de kurmuşum”

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına 2011 yılında kurulan Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim ve Kurs Merkezi (MEBGEM)’nin 2016-2017 eğitim öğretim dönemi yılsonu etkinliği, Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak adına 2011 yılında kurulan Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim ve Kurs Merkezi (MEBGEM)’nin 2016-2017 eğitim öğretim dönemi yılsonu etkinliği, Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Bu yıl 24 eğitimci kadrosuyla 1150 öğrenciye ücretsiz eğitim imkanı sağlayan MEBGEM’i “İyi ki de kurmuşum” diyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, yeni bir Gençlik Eğitim Kurs Merkezinin daha ilçe merkezinde kurulacağını müjdeledi.
 
Menemen Belediyesi Gençlik Eğitim ve Kurs Merkezi’nin 7. dönem mezuniyet törenine; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
 
Başkan ŞAHİN; “Daha da başarılı işlere imza atacağız”

MEBGEM’de ücretsiz eğitim verilmesinden dolayı “başarılı bir eğitim verilmeyeceği” yönünde kamuoyunda yaratılmak istenen algının yanlışlığından bahseden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Biz bu dershaneyi kurduğumuzdan bugüne kadar her türlü desteği vermeye çalıştık. Öğrencilerimiz ve velilerimiz bize ve öğretmen kadromuza inandı ve güvendi. Dershanemiz bugüne kadar başarılı bir şekilde geldi. ‘Ücretsiz olduğu için orada eğitim öğretim kadrosu güçsüzdür, zamanlar boşa harcanır’ anlayışıyla bir algı yaratılmaya çalışıldı ancak zaman içerisinde görüldü ki; her yıl %98, %99 başarı oranını yakalayan bu öğretmen kadrosunu ve siz değerli öğrencileri tekrar tekrar yürekten alkışlıyorum. Daha da başarılı işlere imza atacağız” dedi.
 
Başkan Şahin; “İyi ki de kurmuşum”

MEBGEM’in 2011 yılında, doğu ve güneydoğudan göç eden vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı Asarlık bölgesinde faaliyetlerine başladığında, bazı kesimler tarafından eleştirildiğini söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Asarlık’ta doğu ve güneydoğulu insanlarımız var, oraya neden kuruyorsun’ gibi ağır eleştiriler alıyorduk. Tahir Şahin’i bilmiyorlar ki; hiçbir şekilde dil, din, ırk ayırımı yapmayan bir anlayışım olduğunu unutuyorlar. İyi ki de kurmuşum. Şimdi bu dershanemizde; Alevisi, Sünnisi, Doğulusu, Batılısı, Kürdü, Lazı, Türk’ü, Çerkezi, Boşnağı ile birlik ve beraberlik sergilenmiş. Hepinizi kutluyorum. Dershanemizin görülmeyen başarılı bir yönü de bu. Esas olan da budur” dedi.
 
Başkan Şahin’den 2. Gençlik Eğitim Merkezi Müjdesi…

Menemen’de parasız eğitimin ikinci adresinin, inşaatı tamamlanmak üzere olan Kubilay Kültür Merkezi olacağını müjdeleyen Başkan Tahir Şahin açıklamalarına şöyle devam etti; “Kubilay Kültür Merkezini yapıyoruz. 17 dersliğimiz var, Kubilay Kültür Merkezi’nde de 19 dersliğimiz olacak. Bana o gün ‘Asarlık’ta neden kuruyorsun’ diyenler, bugün Menemen’de kuruyorum buna ne diyecekler onu merak ediyorum. Menemen’in Asarlık’ı da, Emiralem’i de, Türkellisi de, Seyrek’i de, Maltepe’si de bir. Biz hepimiz biriz, kardeşiz. Bu kardeşliği, birliği, beraberliği yansıtmak zorundayız.”

Başkan Tahir Şahin, gençliğe neden önem verdiğini ise şu sözlerle açıkladı; “Gençlik varsa Kuvva-i Milliye ruhu var, Atatürkçü Düşünce var. Gençlik varsa  Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ların ruhu olduğunu ben biliyorum. Gençlik varsa ‘Gezi’ ruhu var. Ben gençliğe güveniyorum. O gençliğimiz var olduğu sürece, Atatürk’ün kurmuş olduğu laik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır, dost düşman böyle bilsin.”
 
 “İnsan yapılan yatırım en büyük yatırımdır”

MEBGEM öğrencilerinden Seda Ercan, ekonomik yetersizliklerinden dolayı yüksek ücretli eğitim kurumlarına gidemeyen öğrenciler için MEBGEM’in çok iyi bir fırsat olduğunu söyleyerek; “Sunulan bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmeye gayret ediyoruz. Birçok öğrenci hedefine ulaşmış, başarılı sonuçlar elde edilmiş ve bunun devamı için uğraş verilmiştir” dedi.
 
MEBGEM öğrenci velileri adına törende konuşan Leyla Çağla ise, “İnsan yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Belediyemiz de açmış olduğu bu Gençlik Eğitim Kurs Merkezi ile çocuklarımıza yani geleceğimize yatırım yapmıştır” dedi ve kendilerine bu imkanı sağlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile kurum yöneticileri ve öğretmenlerine teşekkür etti.
 
Öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyduğunu ifade eden MEBGEM Müdürü Metin Yaşatürk ise konuşmasında; başarının öğrenci, öğretmen ve veli iletişiminin güçlü tutularak sağlandığını söyleyerek, kendilerine bu fırsatı yaratan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkürlerini iletti.
 
“Kadına Şiddete Hayır” temasının işlendiği pandomim gösterisi ve eğlenirken düşündüren skeçlere yer verilen programda, Menemenli Şair Attila İlhan’ın ‘Ben Sana Mecburum’ adlı şiiri öğrenciler tarafından seslendirildi. Etkinlikte, “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum Gözlerim Kapalı’ adlı şiiri seslendiren MEBGEM’in görme engelli öğrencisi Hasan Avcı davetlilerden yoğun alkış aldı. Öğrencilerden oluşan koronun seslendirdiği türkülerle devam eden yılsonu etkinliği, davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.