Başkan Şahin, Laiklik İçin İnsan Zinciri'nde

Başkan Şahin, Laiklik İçin İnsan Zinciri'nde

İzmirlilerin oluşturduğu insan zinciri eylemine Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de destek verdi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, "Laiklik anayasada olmamalı" sözlerini İzmirliler, ‘Laiklik İçin İnsan Zinciri’ ile protesto etti. Üçkuyular’dan Mavişehir’e kadar tüm İzmir Körfezi boyunca el ele tutuşan İzmirlilerin oluşturduğu insan zinciri eylemine Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Menemenli hemşeriyleriyle birlikte destek verdi.

b2515496-4c7f-43a8-9b21-2e51860b17ce

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklik eleştirisine İzmir’den büyük tepki geldi. Meclis Başkanı’nın, laiklik ilkesinin anayasadan çıkarılması önerisine tepki olarak CHP İzmir İl Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği ‘Laiklik İçin İnsan Zinciri’ eylemine İzmirliler yoğun katılım gösterdi.

Üçkuyular’dan Mavişehir’e kadar uzanan yaklaşık 17 kilometrelik insan zinciri eylemine Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, eşi Nurdan Şahin ile birlikte katıldı. CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, İlçe Yöneticileri ve yüzlerce Menemenli hemşerisi ile birlikte İZBAN’ı kullanarak Karşıyaka İskelesine gelen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İZBAN banliyö treninin makinist kabininde yaptığı açıklamada; “CHP İzmir İl Başkanlığımızın, Türkiye’de laiklik adına yapmış olduğu ‘Laiklik İçin El Ele’ yürüyüşüne katılmak için, İlçe Başkanımız ve tüm ilçede yaşayan vatandaşlarımızla birlikte, Karşıyaka’da el ele zincirini oluşturuyoruz. Gerçekten Türkiye’de önemli bir etkinlik olarak altını çizmek istiyorum. Madem el ele zinciri oluşturuyoruz, halkın arasında, İzmir’in en önemli projelerinden birisi olan, ulaşım için en uzun raylı sistem projesi olan İZBAN ile gitmekten büyük bir keyif duyuyorum. Türkiye her zaman olduğu gibi laiktir, laik kalacaktır” diye konuştu.  

Karşıyaka İskelesi’ne ellerinde Türk Bayrakları ile gelen Menemenli hemşerileriyle birlikte laiklik zincirine katılan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, laiklik zincirine katılan Karşıyakalıları selamladı, Karşıyakalılar Başkan Şahin’i büyük bir sevgiyle karşıladı. Vatandaşlarla selfie çekilen Başkan Şahin,  saatler 21.05’i gösterdiğinde tüm İzmirlilerle birlikte meşale yaktı, hemşeriyleriyle birlikte ‘Türkiye Laiktir, Laik kalacak’ sloganı attı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.