Başkan Şahin’den ‘Hayır’ çağrısı

Başkan Şahin’den ‘Hayır’ çağrısı

“Tüm Türkiye olarak, hatta ‘Evet’çilere sesleniyorum, onların bile ‘Hayır’ demesi gerektiğine inanıyorum”

İzmir’in kıdemli Belediye Başkanları’ndan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, göreve ilk seçildiği 1999 yılından bugüne Sivil Toplum Örgütleri ve Muhtarlarla diyalogunu güçlü tutuyor. Ortak akılla Menemen’i geleceğe taşıyacak projeler üreten Başkan Şahin, Menemen’deki Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve Yöneticileri, Muhtarlar ve Azalarıyla son buluşmasında 16 Nisan’da yapılacak referandumu değerlendirerek; “Tüm Türkiye olarak, hatta ‘Evet’çilere sesleniyorum, onların bile ‘Hayır’ demesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliğinde Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıya; CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,CHP İzmir İl Yöneticileri Utku Gümrükçü, Hasan Ali Oray, Serpil Yıldırım ve Ömer Berk Gönençer, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Kazım Taklak, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve Yöneticileri, Muhtarlar ve Azaları katıldı.

Menemen Belediyesi hizmetlerinin anlatıldığı tanıtım filminin gösteriminin ardından katılımcıları selamlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Birlik ve beraberlik adına yapmış olduğumuz bu güzel toplantıya katılımınızdan dolayı şahsım ve Belediyemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan ŞAHİN; “Ülkenin çok daha önemli sorunları var!”

Konuşmasında, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği halk oylamasına değinen Başkan Tahir Şahin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu günden bugüne kadar parlamenter rejimle başarılı bir şekilde bu günlere geldiğini söyleyerek; “Bu ülke Kurtuluş Savaşı’ndan buyana, Cumhuriyet kurulduğundan buyana parlamenter rejimle yönetilmiş, gayet de başarılı bir şekilde giden bir süreçten bugüne gelmiş. Ülkenin çok daha önemli sorunları varken, önümüze birden bire ‘Anayasayı değiştirelim mi, değiştirmeyelim mi?’ diye bir referandum ile karşı karşıya kaldık” dedi.

“Asla kabul etmeyeceğim bir madde”

Cumhurbaşkanlığı sisteminin değişmesini öngören 18 maddelik anayasa değişikliğinde en çok endişe duyduğu maddenin, Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisinin Cumhurbaşkanı’na verilmesi olarak açıklayan Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Bu referandumda bulduğum ve asla kabul etmeyeceğim bir madde var. Kanun Hükmünde Kararname çıkarabiliyor Cumhurbaşkanı olacak olan kişi. Bunun adı, partisi yok. Kanun Hükmünde Kararname çıkardığı zaman, parlamento yok hükmünde sayılıyor demektir. Yarın eğer seçilen kişi, ‘Ben tüm muhtarlıkları, Sivil Toplum Örgütlerini kapatıyorum’ dediği anda o Kanun Hükmünde Kararname ile bütün kurum ve kuruluşlar kapanmış demektir. ‘Tüm Valileri görevden alıyorum’ dediği anda, tüm Valileri görevden alıyor demektir. Eğer FETÖ’ye yakın biri tutar da Cumhurbaşkanı seçilirse, alın size 15 Temmuz darbesi bir daha gelir. Kanun Hükmünde Kararname bu demektir. Türkiye bu noktada hiçbir parti ayırımı gözetmeksizin, yine seçimlerde kim nereye oy veriyorsa saygımız sonsuz. Ancak bu referandumda bu ülkenin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için mutlak ve mutlak hep birlikte tüm Türkiye olarak, hatta ‘Evet’çilere sesleniyorum, onların bile ‘Hayır’ demesi gerektiğine inanıyorum. Biz ‘Hayır’ diyoruz, sokak ‘Hayır’ diyor. Kasap ‘Hayır’ diyor, manav ‘Hayır’ diyor, taksici de ‘Hayır’ diyor.”

CHP Genel Sekreteri yurttaş olarak konuştu

Siyasi parti temsilcisi değil, bir yurttaş kimliği ile katılımcılara seslenmek istediğini söyleyen CHP Genel Sekreteri İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Bir siyasi parti temsilcisinden çok, bir yurttaş kimliği ile sizlere hitap etmek istiyorum. Çünkü önümüzdeki anayasa değişikliği ile ilgili referandum, bir parti meselesi değil. Bu bir siyasi partinin iktidar olma mücadelesi değil. Bu önümüzdeki referandum ülkemizin, milletimizin, cumhuriyetimizin, çocuklarımızın geleceği, devletimizin bekası için olan bir referandum. Hepimiz nasıl yönetileceğiz, bu devlet ilelebet yaşayacak mı, yaşamayacak mı? Bunun seçimi bu seçim. Bu anayasa değişikliği teklifi dolayısıyla bir parti değil, memleket meselesi. Hangi partiye oy vermiş olursak olalım bunu bir kenara koyalım, ‘Ben bu memleketin geleceği için böyle düşünüyorum’ diyerek kararımızı verip oyumuzu atalım” dedi.

SINDIR; “Anayasa, milletin metni olmalıdır!”

Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi ve referandumu değerlendirdiği konuşmasında, 18 maddelik anayasa değişikliği teklifini kimin yazdığının belli olmadığını söyleyen Sındır; “Bir teklif hazırlanmış yazanı kim belli değil. Sahiplenen var, bir parti olrak sahiplenilmiş durumda ve Meclis’e teklif olarak sunulmuş durumda. Anayasa dediğimiz metin, bir mutabakat metnidir. Anayasa o partinin, bu partinin metni olamaz, milletin metni olması gerekir. Anayasa dediğimiz metin milletin, toplumun düşünceleri ve görüşleri alınarak hazırlanan bir metin olması gerekir. Anayasa metni bizleri bir toplum olarak bir arada tutacak, hangi etnik kimlikte olursak olalım onurumuzla yaşayabileceğimiz, hangi inanç kimliğinde olursak olalım onurumuzla inancımızı ibadetimizi yapabileceğimiz, hangi kültürün insanı olursak olalım bu coğrafyada, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bizi bir arada tutacak, kardeşçe, mutlu, huzurlu, refah dolu bir gelecek vaat edecek bir metin olması gerekir. Dolayısıyla, Meclise gelmeden önce hepimizin görüşleri alınması gerekirdi. Tartışmamız gerekirdi. Hiçbir şey bilmeden Meclise geldi. Meclis görüşmelerini izleme şansınız bile olmadı. 30-40 yıl sonra bizler belki olmayacağız ama çocuklarımız, onların çocukları bu memlekette, bu Cumhuriyet, bu çatı altında eğer mutlu, huzurlu bir yurttaş olarak yaşasın istiyorsak, demokrasi gelişsin istiyorsak bu anayasa teklifine ‘Hayır’ dememiz gerekir”diye konuştu.

Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını da yanıtlayan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın kahvaltı sonrası gerçekleştirdiği esnaf ziyaretine Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak ve partililer katıldı. CHP Genel Sekreteri Sındır Menemenlilerle buluşmasında, anayasa değişikliğiyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu, neden ‘Hayır’ oyu kullanılması gerektiğini anlattı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.