BAŞKAN ŞAHİN’E ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERDİLER

BAŞKAN ŞAHİN’E ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERDİLER

Menemen Şehit Kemal Ortaokulu Yıldız Kızlar Basketbol Takımı, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e şampiyonluk sözü verdi.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nun faaliyet takviminde yer alan 2016-2017 eğitim öğretim yılı Okullar arası Yıldız Kızlar Basketbol Türkiye Şampiyonası, Türkiye genelinden 2500 takımın katılımıyla, Kasım 2016’da İl Şampiyonaları ile başladı.
 
Bölge Şampiyonasına katılmaya hak kazanan 120 takımdan biri olan Menemen Şehit Kemal Ortaokulu Yıldız Kızlar Basketbol Takımı, 28 Şubat- 3 Mart tarihleri arasında Kütahya’nın Simav ilçesinde düzenlenen müsabakalarda birinci olarak yarı finale kaldı.
 
Türkiye genelinde ilk 32’ye girerek yarı finale kalan Menemen Şehit Kemal Ortaokulu Yıldız Kızlar Basketbol Takımı, 18-21 Mart tarihleri arasında Bartın’ın Amasra ilçesindeki müsabakalarda birinci olarak Türkiye Şampiyonası’nda ilk 8 takım arasında yer aldı.
 
3-8 Nisan tarihleri arasında Kütahya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası Final Müsabakalarında Menemen’i temsil edecek olan Menemen Şehit Kemal Ortaokulu Yıldız Kızlar Basketbol Takımı, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i makamında ziyaret ederek şampiyonluk sözü verdi. 2015-2016 eğitim öğretim yılında Türkiye 5.’si olan ve bu yıl Menemen’e Türkiye Şampiyonluğu kazandırmak istediklerini açıklayan Yıldız Kızlara ziyaretlerinde, Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Haldun Oruç ile Antrenörler Mert Murat Özdemir ve Sibel Döşemeci de eşlik etti.
 
Başkan ŞAHİN; “İyi sporcular, şampiyonlar yetiştiriyoruz…”
“Şehit Kemal Ortaokulu olarak Türkiye Şampiyonası’nda ilk 8’e girdik. Başkanımıza şampiyonluk sözü vermek için geldik” diyen Menemen’in yıldız kızlarını makamında ağırlayan Belediye Başkanı Tahir Şahin, aynı zamanda Menemen Belediyespor Kulübü altyapısında forma giyen başarılı sporcuları tebrik ederek; “Galatasaray ve İTÜ alt yapısını yeniyorsunuz ve 2500 takım arasından ilk 8’e kalıyorsunuz. Bu çok büyük bir başarı. Güzel kızlarımız, Şehit Kemal Okulumuz bu işi başarmış, yürekten tebrik ediyor, kutluyorum. Milli Takımımızda olan kızlarımız var, daha da gidecek kızlarımız var. Demek ki isteyince herkes her işi başarabiliyor. Şampiyonlar, bu çocuklarımızdan daha akıllı, yetenekli değil. Demek ki ilk 8’e giriyorsak, ileriki süreçlerde de şampiyon olacağız demektir. İyi sporcular yetiştirdiğimiz gibi, şampiyonlar da yetiştiriyoruz. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.
 
İstanbul Üniversitesi altyapısında olan Çapa Ortaokulu, Beşiktaş’ın altyapısı olan Bayrampaşa Ortaokulu, Galatasaray’ın altyapısı olan Kumport Ortaokulu gibi güçlü rakiplerini grup elemeleri ve yarı final müsabakalarında eleyerek yoluna devam eden Menemen’in yıldızları ile hatıra fotoğrafı çektiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; müsabakalarda gösterdiği performans ile göz dolduran Sıla Dikmenoğulları’nı Milli Takım Aday Kadrosuna seçilmesi, Simay Tekin ve Sude Naz Fidan’ı ise Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından takip edilerek aday kadroya dahil edilmelerinden dolayı ayrıca tebrik etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.