Başkan Sandal 'Bayraklı, her şeyin en güzelini hak ediyor'

Başkan Sandal 'Bayraklı, her şeyin en güzelini hak ediyor'

Bayraklı Belediyesi, pandemi koşullarında çalışmaya devam ediyor.

Bayraklı Belediyesi, pandemi, deprem, sel gibi felaketlere rağmen sürdürülen çalışmalar kapsamında ilçeye yeşili bol, oturma alanları, yürüyüş yolları, modern kent mobilyaları ve spor alanlarıyla dolu yeni parklar kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda önceki aylarda yapımlarına başlanan Onur, Gümüşpala ve Osmangazi  mahallelerindeki çalışmalarda sona yaklaşan ekipler, Çamkıran Kreşi'nin bahçesini de çocuklar için özel olarak tasarlıyor.

Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde son iki yılda ilçeye 11 yeni park kazandırıldı, toplam 54 parkın da oyun grupları yenilendi. Bayraklı'ya 30 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıran ekipler, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 47 bin fidan, 26 bin de mevsimlik çiçek dikti. Ayrıca park zeminlerine 14 bin metrekarelik kauçuk döşendi. Bu kapsamda tüm felaketlere rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren Bayraklı Belediyesi ekipleri, ilçede ihtiyaç olan alanlara modern görünümlü, donanımlı yeni parklar kazandırmaya devam ediyor.

gumuspala-(2).jpeg

BAYRAKLI HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Yeşil alanları bol, modern oyun ve oturma grupları, spor aletleri ve görünümüyle ihtiyaç olan her mahallemizde imkanlarımız dahilinde Bayraklı'ya yakışır parklar yapıyoruz. Zor bir süreçten geçtiğimiz günlerde işlerimizi aksatmadan hangi ilçemize ne gerekiyorsa, orada oluyoruz. Çünkü Bayraklı halkı her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyor. Bu kapsamda ilçemize yeni parklar kazandırıp, vatandaşlarımızın nefes alabileceği, sosyalleşebileceği ve çocuklarımızın huzurla, mutlulukla oyunlar oynayabileceği yeni alanlar yaratıyoruz" diye belirtti.

ONUR MAHALLESİ'NE YEŞİL ALAN

Ekipler, Onur Mahallesi 7360/3 sokakta başlanan yeni park yapım çalışmalarında sona geldi. İçinde yürüyüş yolu, yeşil alan, oturma grupları bulunacak parkta çimlendirme işlemi tamamlandı. Ağaç dikimi ve oturma gruplarının montajından sonra park, kullanıma açılacak ve bölgenin önemli ihtiyacına yanıt verecek.

osmangazi-(3).jpeg

OSMANGAZİ'YE YENİ PARK

Bayraklı Belediyesinin, Smyrna Lions Kulübü iş birliğiyle Osmangazi Mahallesi'ne kazandıracağı yeni bir park için alan hazırlığı, kazı ve dolgu çalışmaları sürüyor. 617 sokakta toplam 3 bin 739 metrekarelik dev proje alanına sahip parkın bin 500 metrekaresi yeşil alan olacak. Alana ayrıca yaşı 2 asırlık 2 adet zeytin ağacı ile 40 adet de gelişmiş gölge ağacı dikilecek. Su isteği az ve orta düzeyde olan bitkilerin kullanımına özen gösterilen park projesinde, çok çeşitli aktivitelerin yapılabileceği 500 metrekarelik bir de meydan yer alacak. Geniş yürüme yolları ve çok sayıda oturma alanı bulunacak yeni park, tamamlandıktan sonra vatandaşların nefes alacağı, yemyeşil bir yaşam alanına dönüşecek.

GÜMÜŞPALA'DA ATIL ALAN YEŞİLLENDİRİLİYOR

Gümüşpala Mahallesi 7018 sokakta binaların arasında kalan 350 metrekarelik bölüm yeşil alana dönüştürülüyor. Atıl halde bulunan alanı değerlendiren ekipler, bölgede çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmalarını sürdürüyor.

camkiran-(1).jpg

ÇAMKIRAN KREŞİNİN BAHÇESİ ÇOCUKLAR İÇİN HAZIRLANIYOR

'Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı' vizyon projesi doğrultusunda yapımında sona gelinen Çamkıran Kreşinin bahçesi çocuklar için özel olarak tasarlanıyor. 550 metrekarelik arka bahçe, çocukların keşfederek öğrenebilecekleri ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirecekleri anlayışla hazırlanıyor. Bölgedeki ilk dış mekan sınıfa sahip, doğa ve organik yaşam temalı bir okul olma özelliğiyle İzmir'de örnek olacak Çamkıran Kreşi'nde doğa temelli tasarımla çocuklara eğlenirken öğrenebilecekleri bir ortam sağlanması hedefleniyor. Gözlem alanında bitkileri, böcekleri tanıyacak olan öğrenciler, hobi bahçeleri ve meyve ağaçlarıyla kendi sebze ve meyvelerini yetiştirebilecek. Ayrıca oluşturulacak doğal tepeciklerle de çocukların hayal ve düşünme becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak.

30 OYUN, 40 SPOR GRUBU

Öte yandan Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri son 4 ayda 30 parka yeni oyun grubu, 40 parka da yeni spor aletleri montajı yaptı. Salıncak, tahterevalli, bağımsız oyuncaklar, kameriye ve çevre düzenlemeleriyle birbirinden güzel sosyal alanlar oluşturan belediye, bu kapsamda park zeminlerine 3 bin metrekarelik de kauçuk döşeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.