Başkan Sandal: Bayraklı'da partimizin bayrağını dikeceğiz

Başkan Sandal: Bayraklı'da partimizin bayrağını dikeceğiz

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

MEDYA EGE - 2019 Yerel Seçimlerinde yüzde 55,11 oy oranı ile Bayraklı Belediye Başkanı olan Serdar Sandal, 31 Mart Yerel Seçimlerine ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Adaylık çalışmaları, Bayraklı’nın oy potansiyeli ve birçok konuya ilişkin konuşan Başkan Sandal, 30 Ekim Depremi sonrası Manavkuyu, Mansuroğlu ve Osmangazi mahallelerinden 20 bin insanın göç ettiğine dikkat çekerek “20 bin insan İzmir Depremi sonrası mahallelerinden göç etti. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi adına değerlendirirsek, bunların 12 bini seçmen ve buralar da bizim yüzde 75-80 oy aldığımız bölgeler. Oradan bir eksilme söz konusu” dedi.

bayrakli-belediye-baskani-serdar-sandal.webp

Önceki seçimlerde ittifak yapıldığına dikkat çeken Sandal şöyle konuştu; “Daha önce bir ittifakla hareket ediyorduk, şu an partinin yalnız seçime girme durumu var. Seçim şu an bu boyutuyla birbirine yakın bir seviyede gider. Görev bize tebliğ edilirse biz Bayraklı'yı çeker alır getirir, partimizin bayrağını dikeriz.”

Sosyal belediyecilik yaptıklarını ve herkese eşit hizmet anlayışına sahip olduklarını dile getiren Sandal “Biz burada belediyenin işlerini yaparken siyaseten bir ayrıma gitmiyoruz. Sosyal yardımlar noktasında, parti ayrımı yapmadan götürdüğümüz hizmetler ve vatandaşla olan diyaloğumuz var önemli. Özellikle bu son seçimlerde mesela Nafiz Gürman, Gümüşpala, Emek, Alparslan, Çiçek, Refik Şevket mahallelerinde partimiz birinci oldu. Bu aslında hem örgütümüzün hem bizim kişisel olarak o bölgede girdiğimiz kanaat önderleriyle, siyasi partilerdeki arkadaşlarla olan münasebetten kaynaklı. Burada bireysel bir aidiyet oluşmuş durumda” diye konuştu.

bayrakli-belediye-baskani-sandal-rant-degil-h-15828700-amp.jpg

Başkan Sandal, aday gösterilmemesi halinde çalışmaya devam edeceğini “Biz yine partimize oy istemeye devam edeceğiz” sözleriyle açıkladı.

Partide yaşanan gelişmelere de değinen Sandal “Sahada konuşulan mesele aslında siyasetin dokusuna uygun olmayan tartışmalarla yürüyor. Kimse Cumhuriyet Halk Partisi'ni hafife almasın. Cumhuriyet Halk Partisi, 100 yıllık bir siyasi hareket. Anadolu Rumeli Müdafaa Hukuk'nun devamı. Bu partinin bir ahlakı, bir temayülü var. Bu temayüller çerçevesinde işlem gerçekleşir ama buradaki genel algı, bizim kurultayda eski başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte hareket etmiş olmamız ve Kemal Bey gittiyse Kemal Bey'le hareket eden her arkadaşın bu süreçten koparılacağı ile ilgili. Bu çok yüzeysel ve çok basit bir yaklaşım. Algılayamadıkları şey şu; bizde ilçe seçimleri de mahalle seçimleri de kurultay seçimleri de o gün kapanır ve hiç bir genel başkanımız ne kendisinden öncekiyle ne kendisinden sonrakiyle bir mücadele içinde olur. Tam aksine bir istişare içerisinde olur. Geçmişte, Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu gibi. Bugün Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu gibi. Yani oralarda bir çatışma, bir polemik beklemek hayaldir. Bayraklı'da kritik eşiğe gelen bu seçimi alabilmek için kenti iyi tanımak lazım; kentin sokaklarını, kanaat önderlerini, kentteki sosyolojik dengeleri iyi bilmek ve çok güçlü bir kampanya yürütmek lazım. Biz Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaklaşık 450 arkadaşla sistematik olarak sokak sokak çalıştık. Oy vermeyen, farklı siyasi partilere oy veren arkadaşlar ayrı ayrı tespit edildi ve bu arkadaşlar gerekli eğitimden geçirildi. Taramadığımız ev kalmadı. Bu sürecin ardından ikinci turda Kemal Bey, Bayraklı'dan yüzde 65 oranında oy aldı. Şunun altını çizerek söylüyorum; Hiç bir yerde Bayraklı'nın yaptığı siyasal çalışmanın bir benzeri olmadı. Doğal olarak kendimize inandığımız nokta tam olarak burası. Ciddi bir örgüt desteği, sosyolojik tabanları bilmek, siyasi aktörleri bilmek, vatandaşla olan diyaloğumuz. Gereklilikleri yerine getirirsek seçimi pürüzsüz bir şekilde alırız” diye konuştu.

Bayraklı adayının henüz açıklanmaması ile ilgili de konuşan Sandal “Kampanya süreci ortalama 45 gü. 45 günün üzerindeki kampanyalar hem kampanyayı yürütenleri hem de vatandaşı yoruyor. Onun için bence daha zamanımız var. Parti anketler yapıyor, vekillerimiz bölgeye gelerek aday adaylarıyla, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, muhtarlarla görüştüler. İnanıyorum ki, bunlar dışında telefon görüşmeleri olmuştur, alınan notlar vardır vs. Genel Merkez, üç aşağı beş yukarı bir fikir sahibi. İzmir, Cumhuriyet Halk Partisi'nin başkenti sonuçta. O boyutuyla baktığınızda şu ana kadarki süreç, bence problemsiz gidiyor. Yalnız İzmir'in Büyükşehir Belediyemizle ilgili bir gerginliği var. Bu meselenin ivedilikle çözülmesi gerekiyor. Çünkü artık diğer iller açıklanıp İzmir kaldığında farklı adayların da güç toplamasına neden olabilir bu. Partinin adayı kimse bir an önce açıklanması lazım” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.