Başkan Sandal “Devlet kimsenin tekelinde değildir"

Başkan Sandal “Devlet kimsenin tekelinde değildir"

Bayraklı Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumu Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi.

Cumhur İttifakı üyelerinin yatırım eleştirilerine cevap veren Başkan Sandal, yaptıklarımızı birlikte gezelim, görelim. Hizmetlerimizle övünmek sizlerin de hakkı, haklısınız” dedi. Başkan Sandal “Devleti ötekileştirmeyin” eleştirilerine ise “Ben devleti değil, Merkezi Hükümeti eleştiriyorum. Devlet kimsenin tekelinde değildir. Devleti kuran parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Onun omuzlarında yükseliyorsunuz. Kozmik odaya girilirken neredeydiniz? Dün terörist dediklerinizle bugün sarılıyorsunuz, bu mu milliyetçilik. Biz her aşamada ses çıkartırken, siz neredeydiniz” dedi.

Bayraklı Belediye Meclisi’nin ilk oturumu gergin anlara sahne oldu. Toplantı sırasında belediyenin yatırım ve projelerini eleştiren Cumhur İttifakı Meclis Üyeleri, yeteri kadar hizmet alınmadığını ve verilen sözlerin tutulmadığını söyledi.

caf30b9b-c131-452d-bdee-163b998b3406.jpg

KAMUDAN YETERLİ DESTEĞİ ALAMIYORUZ
Eleştirilere tek tek yanıt veren Belediye Başkanı Serdar Sandal “Büyük bir deprem atlattık. Ona rağmen yatırımlarımızı durdurmadık. Ancak bu süreçte, kamu kurumlarından yeteri kadar destek alamadık. Türkiye Belediyeler Birliği’nin bize yaptığı ve yapmadığı desteği herkesin bilmesi lazım. 3 tane araç talebimiz oldu. 1’e düşürdük, hala yanıt alamadık. Biz de kamu kuruluşuyuz ama biz neden kamu kredisi çekemiyoruz, bunu bir değerlendirmeniz lazım. Bütçeyi beraber yaptık. O günkü bütçeyle 52 milyon dolar alabiliyorken, şimdi 28-29 milyon dolar alabiliyoruz. Gider bütçemizin de dolara göre arttığını düşünürsek bütçemizin yarısı yok! Kamu bankalarından kredi talebimiz ile ilgili bize yardımcı olmanız lazım. Bir diğer konu, Van ve Malatya’daki afetlerde verilen AFAD yardımlarının bize de verilmesini isterdik. Bize kamudan gelen kaynak belli. 1 Milyon Çevre ve Şehircilikten, 2 Milyon da AFAD’tan geldi, o kadar. Bu ekonomik şartlarda bir belediye sadece çalışanının maaşını ödeyebiliyorsa başarılı sayılmalıdır.

cca88c85-0506-4b23-b4df-8597654982c7.jpg

Belediye sınırsız kaynakları olan ama işi bilmediği için iş yapmayan bir kurum değil. Bütçemizle ilgili. Siz kendi bütçenizi o günün koşullarına göre yaptınız. Ama işçiye yüzde 36,5 verdiniz. Mayıs’ta yine görüşmeler başlayarak. Yine enflasyonun altında vermeyeceksiniz. Yetkililere bir çağrı… Tüm belediyelerde bütçenin, çalışan ücretleri ile ilgili doğru sınırlara çekilmesiyle ilgili belirli sınırlara getirilmesi lazım. Bütün belediyeler bütçelerinin yüzde 60-70’ini çalışanlarına ödüyorlar. Bu bütün belediyelerde öyle” dedi

ONURLANMAK SİZİN DE HAKKINIZ
Başkan sandal “Her şeye rağmen gidelim yaptıklarımızı gezelim bir gün. Size de hak veriyorum. Sizin de gururlanmanız lazım. Türkiye’nin en büyük kreşini açacaksınız, siyaseti bulaştırmadan liyakata dayalı öğretmenler seçeceksiniz ama kendi meclis üyelerimize gezdirmeyeceğiz! Haklısınız, gidelim gezelim” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Şentürk Apaydın’ın “Esnafı da gezelim, çarşıyı da gezelim” önerisine de yanıt veren Başkan Serdar Sandal “Ben size katılmıyorum Şentürk Bey, arkadaşların can güvenliği bize emanet. Ben onlarla ne esnaf gezerim, ne Pazar gezerim, duymamış olayım” dedi.

Başkan Sandal’ın eleştirilerine yanıt veren AK Parti Meclis Üyesi Özgür Hızal “Biz mevzu Bayraklı olduğunda elimizi hatta gövdemizi taşın altına koyduk. Siyaset yapmadık. Ama siz çıkıp ‘Biz 3 yıldır kredi kullanmadık ve kullanmayacağız’ diyorsunuz ama bugün de size yapılan yatırımsal eleştiriye karşılık ‘Kamu bankaları ve İller Bankası bize kredi vermiyor.’ Bu sağlıklı bir yaklaşım değil. Vatandaş kime oy kullanır bilemiyoruz ama sonuç olarak kaybedilen zaman Bayraklı’nın zamanı” ifadelerini kullandı.

“SİZE CHP’Lİ BELEDİYELER DESTEK OLSUN”
Toplantının son bölümünde söz alan MHP Meclis Üyesi Muhammet Şahin ise Başkan Sandal’ın “Kamudan yatırım alamıyoruz” sözlerini eleştirdi. Şahin “CHP Belediyeleri 100 milyar TL’nin üzerinde bir bütçe yönetiyor, belki de daha fazla. 8 bakanlıktan daha fazla bir bütçeyi yönetiyorsunuz. Bayraklı Belediyesi’ne İstanbul’dan, Ankara’dan, Antalya’dan yardım gelsin o zaman. Devleti eleştirme meselesine girmeyin” dedi.

Şahin’in bu eleştirisini yanıtlayan Başkan Sandal “Sen diyorsun ki devletimiz şu an zor durumda, ekonomik krizdeyiz. Devlet destek olamıyor, belediyeler olsun diyorsun. Kamunun imkanları sınırlı, belediyeler yardım etsin diyorsun, öyle mi” diye konuştu.

MHP’li Şahin’in “Devlet bütün imkanlarıyla deprem anından itibaren vatandaşların ve Bayraklının yanında oldu, kimseyi yalnız bırakmadı. Sürekli devleti ötekileştirme, eleştirme gayreti içerisindesiniz. Bunu yapmayın, devleti eleştirme meselesine girmeyin” sözleri sonrası gergin anlar yaşandı.

“DEVLET İÇİN CANIMIZI VERİRİZ”
Şahin’e yanıt veren Başkan Sandal “Devlet kimsenin babasının malı değil kardeşim. Devlet hiçbir siyasi partinin de tekelinde değil. Bizim bütün konuşmalarımızda merkezi hükümetle ilgili konuşuyoruz. Siz ona cevap verin. Lafla bir şey söylemekle milliyetçi olunmuyor. Biz kimin bu ülkede neler yaptığını, sizin de siyasal olarak neye destek olduğunuzu biliyoruz. Kozmik odaya girdiler ne yaptınız? MHP olarak ağzınızı açabildiniz mi? Neredeydiniz o zaman? Bu ülkenin itibarını satarlarken neredeydiniz. Ucuz milliyetçiliği bırakacaksınız. Devlet kimsenin babasının malı değil. Bizim devletin karşısında olma durumumuz yok. Devletimiz için gerekirse çanımızı veririz. Ama kozmik odaya girerlerken biz “alçaklıktır“ diyorsak, sen de çık söyle. Ucuz propaganda yapma hakkınız yok. Dün; Kaşıkçı dosyalarını vermeyiz dediğiniz, terörün finansörü olarak gördüğünüz ülkelerle bugün gidip kucaklaştınız. Bu ülkenin itibarını ayaklar altına alacaksınız, sonra da devletçiyiz diyeceksiniz. Yemezler kardeşim. Bu ülkede devleti kuran parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Onun omuzlarında yükseliyorsunuz. Kıymetini bilin” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.