Başkan Sandal: Her şey geleceğimiz, çocuklarımız için

Başkan Sandal: Her şey geleceğimiz, çocuklarımız için

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı Eğitim Modeline ilişkin bir açıklama yaparak, "Her şey geleceğimiz, çocuklarımız için" dedi.

MEDYA EGE - Bayraklı Eğitim Modeli (BEMO) ile nitelikli eğitimi her çocuk için ulaşılabilir hale getirmek için çalışmalar yürüten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, BEMO anlayışına dikkat çekti.

ayda-bebek20224416919654.jpg

Çocukların eğitimine çok önem verdiklerine vurgu yapan Başkan Sandal, "Göreve geldiğimizde Bayraklı'da hiçbir çocuk eğitiminden mahrum kalmayacak demiştik. Bayraklı Eğitim Modeli ile hizmete açtığımız anaokullarımızda çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Her şey geleceğimiz, umudumuz çocuklarımız için…" cümleleri ile BEMO'ya dikkat çekti.

elif-bebek-anaokuluna-son-basvuru-3-subatta-2.webp

BEMO NEDİR?

Merkezine demokratik eğitimi alan BEMO, çocukların eğitim süreçlerine doğrudan katılmasını sağlayan araçlara ve liyakatli öğretmenlere dayanıyor.

ayda-bebek20224416922128.jpg

BEMO kapsamında çocuk meclisi ile çocuklar, okuldaki işleyişle ilgili kural koymaya ya da var olan kuralları sorgulamaya teşvik ediliyor.

Öte yandan çocuklara çevre bilinci aşılanarak, dünyanın sadece insanlara ait olmadığı öğretiliyor. Bu amaçla çocukların ortak meraklarını keşfedip sorularının peşine düşebilecekleri bir ortam yaratılıyor.

Bunların yanı sıra, okullarda fiziksel, psikolojik, sosyal ya da kültürel tüm farklılıkların bir arada yaşayabileceği özgür ve demokratik ortam sunuluyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile nitelikli eğitimde fırsat eşitliği sağlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.