Başkan Sandal sözünü tuttu: Elif Bebek Anaokulu açılıyor!

Başkan Sandal sözünü tuttu: Elif Bebek Anaokulu açılıyor!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim depreminde kurtarılan Elif Perinçek'in adına anaokulu açma sözü vermişti. Başkan Sandal sözünü tuttu. Bayraklı Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Elif Bebek Anaokulu'nun kayıtları başladı.

MEDYA EGE - Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin simgeleri olan Ayda ve Elif bebeğin isimlerini ilçede yaşatmaya söz vermişti.

Bu kapsamda depremden 91 saat sonra Rıza Bey Apartmanı enkazından kurtarılan 4 yaşındaki Ayda Gezgin'in adı Manavkuyu Mahallesi'nde hizmete açılan Ayba Bebek Anaokulu'na verilmişti. Türkiye’de ilk kez uygulanan bir eğitim modeliyle kapılarını açan Ayda Bebek Anaokulu hem minik öğrencilerin hem de velilerin yüzünü güldürmüş, ailelerin gelir bütçesine göre ücretlendirme sistemiyle uygulamaya geçmişti.

ELİF BEBEK ANAOKULU AÇILIYOR!

thumbs-b2-e645ba6047e80d9f8cafa9ece9b2ecc6-1.jpg

Verdiği sözü tutan Başkan Sandal, Doğanlar Apartmanı enkazından 65'inci saatte yaralı olarak kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek'in isminin verildiği Elif Bebek Anaokulu'nun öğrenci kaydı almaya başladığını müjdeledi.

Bayraklı Belediyesi'nin uyguladığı Bayraklı Eğitim Modeli (BEMO) ile kapılarını açacak olan Elif Bebek Anaokulu'nda kayıt dönemi 5 Aralık 2022 tarihinden 3 Şubat 2023 tarihine kadar sürecek.

fi50ue5wiaasfqc-1.jpg

75. Yıl Mahallesi'nde açılacak olan anaokuluyla ilgili bir mesaj yayımlayan Başkan Sandal, "Yola çıkarken Bayraklı'da hiçbir çocuk eğitiminden mahrum kalmayacak demiştik. Her mahalleye anaokulu sözümüz için bir adım daha atıyoruz. 75. Yıl Mahallemizdeki Elif Bebek Anaokulumuz öğrenci kaydı almaya başlıyor." ifadelerine yer verdi.

'ÇOCUKLARIMIZI YARINLARA HAZIRLIYORUZ'

serdar-sandal-haberleri.jpg

Bayraklı Beleyesi, 6 Şubatta eğitime başlaması hedeflenen anaokulunda da yine Türkiye’ye örnek olmasını umduğu Bayraklı Eğitim Modeli’ni uygulayacak. Uygulamanın önemine ilişkin konuşan Başkan Sandal, "Katılımcı, demokratik, çevreci ve bilimsel bir eğitim sistemiyle, çocuklarımızı yarınlara hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

UMUDUN SİMGESİ ELİF PERİNÇEK KİMDİR?

5fad31d967b0a91564b4b542.webp

30 Ekim 2020'de Seferihisar merkezli 6.6 şiddetinde yaşanan depremde enkaz altından 65 saat sonra bir itfaiyecinin parmağına tutunarak kurtuluş umutlarını artıran 4 yaşındaki Elif bebek, depremden kurtulan annesi Seher ve ikiz kardeşleri Ezel ve Elzem ile kötü günleri unutmaya çalışıyor.

2021-10-elif-3.jpg

Depremden sonra yaralı yüzü, korkulu bakışları ve hayata tutunan minik eliyle milyonlarca insanın yüreğine dokunan Elif, faciadan 1 yıl sonra güler yüzü, sarı uzun saçları, yeşil gözleri ve masumluğuyla görenlere yaşama sevinci veriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.