Başkan Sandal: 'Vaatlerimizin yüzde 80'ini gerçekleştirdik'

Başkan Sandal: 'Vaatlerimizin yüzde 80'ini gerçekleştirdik'

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklıya dair soruları cevaplandırdı. Sandal, vaatlerinin yüzde 80'ini gerçekleştirdiğini vurguladı.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, katıldığı Can Radyo programında Bayraklıya dair soruları cevaplandırdı. Yaşanan pandemi, deprem ve sel felaketlerinin Bayraklı Belediyesi’nin bütçesine yansıması hakkında açıklamalar yapan Sandal, “Bir matematikçinin olduğu yerde sayılar kontrolden çıkmaz.” dedi.

MAHALLE ZİYARETLERİ

Haftada iki gün mahalle ziyaretleri gerçekleştirdiğini belirten Sandal, "Örneğin Onur Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız için en önemli sorun doğalgaz. Bunu çözmek için de Onur Mahallesi’nden bir grup vatandaşımızla İzmir Doğalgaza gittik. Ortak bir yol bulacağız. Aynı sorun Emek Mahallesi’nde de var, Gümüşpala’da da var, Çiçek Mahallesi’nde de... Umuyorum bundan sonra deprem pandemi gibi afetler yaşamayız ve işlerimize konsantre oluruz. Pandemi kimsenin sokağa çıkamadığı, her şeyin alt üst olduğu, bütçelerin şaştığı, personelin olmadığı zorlu bir süreçti. Herkes pandemi atlattı ama Bayraklı Pandemiyle birlikte deprem yaşadı. Bunlardan 20 bin yurttaş etkilendi. Biz Bayraklı’dan giden vatandaşımıza da hala yardım ediyoruz." dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

'Bir sonraki afeti yaşamadan önlemimizi almamız lazım' diye konuşan belediye başkanı Sandal, "Kentsel dönüşüm bunun için önemli. Bayraklı’da 60 hektarlık alanın imarı konuşuluyor, Adalet Mahallesi’nde 80 hektarlık alanı yeniden planladık. Folkart’ın ön kısmında yeni kent meydanı dediğimiz alanda düzenlemeleri yapıyoruz. Şimdi 600 hektarlık devasa bir alan geliyor. Bunlarla beraber biz kentin yüzde 60’ını tamamladık." şeklinde açıklamalarda bulundu.

BELEDİYE BÜTÇESİ

Her belediye gibi bütçe revizyonu ve ek bütçe oluşturma yolunda ilerlediklerini açıklayan Sandal, 430 milyonluk bütçenin zamanındaki karşılığı 52 milyon iken günümüzde 27 milyona denk düşmesini vurguladı. Sürecin kolay olmadığını belirten Sandal, 'bir matematikçinin olduğu yerde sayılar kontrolden çıkmaz' açıklamasında bulundu.

YÜZDE 80’İ GERÇEKLEŞTİ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal sözlerini, "Biz vaatlerimizin yüzde 80’ini gerçekleştirdik. Önümüzdeki aylarda bir açılışlar zinciri olacak ve arkadaşlarımız orada neyi yapıp yapmadığımızı görecekler çünkü biz yaptığımız işleri çok fazla anlatmadık, işimize baktık ama önümüzdeki süreçte bunları da anlatacağız. Bir başkanın asli görevi süreci doğru algılamak, o süreci nasıl doğru idare edebileceğini bilmek ve tahmin edilemeyen şoklara karşı korumak. Bunu yapamıyorsanız zaten kente yazık edersiniz. Böyle bir öngörünüz, birikiminiz yoksa kente yazık edersiniz." cümleleri ile noktaladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.