Başkan Sandal'dan '5 yıl' açıklaması: Gururluyum!

Başkan Sandal'dan '5 yıl' açıklaması: Gururluyum!

31 Mart yerel seçimlerine geri sayım sürerken Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 5 yıllık dönemde, belediye tarafından ilçede yapılanlara ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

MEDYA EGE - 2019 yerel seçimlerinde yüzde 55,11 oy oranı ile Bayraklı Belediye Başkanı olan Serdar Sandal, 5 yıllık dönemde gerçekleştirilen önemli çalışmalara ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

"DEPREM ATLATTIM"

Bayraklı Belediyesi'nin şu anda Karşıyaka, Konak, Bornova, Karabağlar ve Buca belediyeleri ile eş değer konumda değerlendirildiğini ifade eden Başkan Sandal; "Gururluyum çünkü ben en az 3-0 geriden geliyorum. Deprem atlattım. Pandemi ve ekonomik kriz herkesi etkiledi ama deprem en çok bizi etkiledi. 400 bina yıkıldı ve bu bölgede kesinlikle inşaat harcı vs. herhangi bir gelirimiz yok. Esnafımız gitti ve buna rağmen Türkiye'deki en önemli afet kampanyasını biz yürüttük. Yanımızda sadece Büyükşehir vardı. Türkiye'de bir eşi benzeri var mı? Yok" diye konuştu.

whatsapp-image-2024-01-10-at-13-31-36.jpeg

"TÜRKİYE'YE MODEL OLDUK"

Pandemi sürecine de değinen Başkan Sandal; özellikle online eğitime geçiş, televizyon üzerinden yayın yapma konularında Türkiye'ye model olduklarını ifade ederek; "Ayrıca camilerin, okulların ilaçlama, temizleme işlerine de 1 hafta önceden başlamıştık. Daha pandemi kararları alınmamıştı ve Türkiye'de 0 vaka var diyorlardı" dedi.

baysem-1.webp

"KİMSE 'EN LÜKS KREŞLER BİZDE' DİYEMEZ"

Eğitim alanına ilişkin açıklamalarda da bulunan Başkan Sandal, kreşler konusunda Türkiye'ye örnek olduklarının altını çizerek, "Fiziki şartlar olarak özel okullar dahil, kimse 'İzmir'in en lüks kreşleri bizde' diyemez. Eğitim kadrosu olarak söylüyorum. Sınavını Ege Üniversitesi'ne yaptıran, Boğaziçi, ODTÜ, Bilkent'ten hocalar getirtip öğretmenlerin mülakatını yapan, kesinlikle dışarıdan siyasi ve bürokratik hiçbir telkine maruz kalmadan öğretmen seçen Türkiye'de ilk kurumuz" şeklinde konuştu.

ayda-bebek20224416919654.jpg

"SERDAR SANDAL'IN ALLAH KORKUSU OLDUĞUNU BİLİR"

Kentsel dönüşüm konusuna değinen Başkan Sandal, kentsel dönüşüme başlamanın bir irade olduğunu vurgulayarak, "Ancak biz, bizde olmayan bir kentsel dönüşümü, Büyükşehir'den aldık, getirdik, uyguladık. Şimdi vatandaş, sözleşme imzalamaya başladı. Bu dönem kazmayı vurmayı düşünüyoruz, sarkarsa üzülürüm. Mesela Kent Meydanı'nı son aşamaya kadar getirdik, şu an bilimsel kazılar oluyor. Kısa süre içerisinde biter. Ondan sonra işe başlayacağız. Bir şeyden daha fazla mutluyum; Ben bu işe başlarken bir kitapçık dağıtmıştım. 12 vaadim vardı benim orada. O 12 vaadin 3 tanesinde eksiğimiz var ve o 3 vaadin temelinde de büyük projeler var. Mesela Altınyol'un yer altına alınması, fizibilite çalışmalarına başlanmış durumda. Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti projesinde mülkiyetle ilgili bir problemimiz var. Yargı süreci işliyor. Onun dışında bütün bu hengameye rağmen bütün vaatleri yerine getirmişiz ve ben bazen aday adayı arkadaşlarımızın vaatlerine baktığımda bizim söylediğimizin dışında hiçbir şey yok. Doğal olarak biz de bu işi yaparken şunun peşindeyiz; evet işimizi yaptık ama bence Serdar Sandal'a karşı bir teveccüh varsa; bir kısmı bu işleri yapmasıyla ilgilidir ama diğer yandan herkes, Serdar Sandal'ın Allah korkusu olduğunu bilir. Kuldan utanacak yüzü olduğunu, harama el uzatmayacağını bilir. Kimseyi ötekileştirmediğini bilir. Mesela en son meydana verdiğimiz isim; Kuvay-ı Milliye, hepimizin ortak değeri. Smyrna olsun, Homeros olsun kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

whatsapp-image-2023-11-23-at-10-09-45.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.