Başkan Sandal'dan spor kulüplerine destek!

Başkan Sandal'dan spor kulüplerine destek!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, düzenlenen törende Bayraklı'daki amatör spor kulüplerinin başkanları, yönetici ve temsilcileriyle buluştu

Başkan Sandal, "Çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkmakla, kötü alışkanlıklardan uzak tutmakla önemli bir kamusal görev yapıyorsunuz. Siz Bayraklı'nın yüz aklarısınız. Sizinle gurur duyuyoruz. Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Bu kapsamda pandemi dolayısıyla sıkıntılı günler yaşayan kulüplere toplam 275 bin liralık nakdi ve ayni destekte bulunuldu.

Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda Bayraklı'da faaliyet gösteren 16 amatör spor kulübü temsilcilerinin katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Sandal, "Siz bizim için çok kıymetlisiniz. Çünkü bir kenti var etmek sadece o kentin altyapısı, ulaşımı, yeni inşa süreciyle ilgili değildir. Sanat, kültür ve spor alanlarında da o kenti bir noktaya getirmek demektir. Gerek kötü alışkanlıklarla mücadele noktasında, gerekse kentin ismini daha farklı alanlarda duyurmakla ilgili gençlerimize verdiğiniz hizmetlerden dolayı Bayraklı Belediyesi olarak hepinize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

img-dcim7s-3.jpeg

Etkinliğe Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, İzmir Bayraklı Osmangazi Spor Kulübü, Yamanlar Esenspor Kulübü, Çaymahalle Demirköprü Spor Kulübü, Bayraklı Spor Kulübü, Karşıyaka Gümüşpala Spor, Onur Gençlik Spor Kulübü, Karşıyaka Soğukkuyu Spor Kulübü, 1925 Manavkuyu Gençlik ve Spor Kulübü, Yeni Doğançay Spor Kulübü, Bayraklı Yıldız Ordu Spor Kulübü, İzmir Genç Manisalılar Spor Kulübü, Batı Anadolu Gençlik ve Spor Kulübü, Bayraklı Özgür Futbol Kulübü, Ödemiş Gençlik Spor Kulübü, Ceyhan Altınyıldız Spor Kulübü, Nafiz Gürman Spor Kulübü takımlarının başkan ve yöneticileri katıldı. Bayraklı'da faaliyetlerini sürdüren birinci amatör takımlara 10 bin TL ve süper amatör takımlara 15 bin TL olmak üzere toplamda 175 bin TL nakdi, 100 bin liralık da malzeme desteğinde bulunuldu. Her kulübe 15 adet müsabaka futbol topu verildi.

BAYRAKLI'YA KENT KİMLİĞİ KAZANDIRACAĞIZ

Başkan Sandal, "Sporu teşvik etmek yılda bir malzeme desteğinde bulunup, cüzzi bir miktar destekte bulunmakla çözülebilecek bir durum değil. Daha nitelikli, sağlıklı, altyapısını geliştirebileceğimiz, kente vizyon katabileceğimiz işlere imza atmamız lazım. Bayraklı Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti projemizi planlarken aklımızdaki şey de aslında bu… Dünyanın farklı ülkelerinden çocukları Bayraklı'da bir araya getirip buradaki çocuk ve gençlik parlamentolarında duygu ve düşüncelerini, hayallerini dinleyip, duyurabilirsek; bu çocukları burada barındırabilirsek, yılın 4 mevsimi spor, sanat ve kültür etkinlikleriyle barındırabilirsek o zaman kent kendi kimliğine kavuşmuş olur. Bayraklı'da göreve geldiğimiz günden beri ilçemizin temel sorunları, sıkıntılarının neler olduğunu biliyoruz. Altyapısından ulaşıma, kent kimliğine kadar her alanda tıkanmış bir ilçe. Bölgeler arası entegrasyonumuz yok. Derlerimiz akıp gidiyor ama orayı bir Porsuk Çayı gibi yapmak aklımıza gelmiyor. Kentimiz var meydanımız yok. Tarihimiz var haberdar olamıyoruz. Bu kente ismini veren Smyrna unutulmuş gitmiş… Biz bunların tamamı için birlikte çalışıp, elele Bayraklı'yı hak ettiği değere ulaştıracağız.

İZMİR'İN EN GÜÇLÜ BELEDİYELERİNDEN BİRİYİZ

Spor kulüplerine belediyenin ekonomik durumu ile ilgili de bilgi veren Başkan Sandal, "Ben size şunun müjdesini vereyim. Bayraklı Belediyesi İzmir'in en güçlü belediyelerinden bir tanesi. Piyasaya borcumuz yok. Gerek şirketlerimizde gerekse belediyemizde alacağı olan yok. 102 milyon lira banka kredi borcumuzu da önümüzdeki aylarda sıfırlayacağız. Kentimizin üzerinde kambur olan vergi dairesi, sigorta ve banka faizlerine ödenen 3 milyon liralık kamburu bu kentin omuzlarından atacağız ve yatırımla bu işi çözeceğiz. Krize, pandemiye, depreme, felaketlere rağmen tek kuruş kredi almadan parklarımızı yollarımızı yeniledik yenilemeye de devam ediyoruz. Bugün artık daha güçlü daha dirayetli ve daha büyük işler yapma zamanı. Kentin çehresini değiştirecek işler; kent meydanından tutun Altınyol'un yer altına alınmasına, kentsel dönüşüme ve mahallelerin temel ihtiyaçlarını çözmeye kadar tüm işleri başaracağız. Doğru yoldayız ve bunu yapacağız. Bayraklı'da sizlerle birlikte daha yakın çalışacağız ve elele, kol kola, ortak akılla bu kent için ne yapacaksak onu planlayacağız. Çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkmakla, kötü alışkanlıklardan uzak tutmakla önemli bir kamusal görev yapıyorsunuz. Siz Bayraklı'nın yüz aklarısınız. Sizinle gurur duyuyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

img-dcim7s-2.jpeg

BAŞARILARIMIZI ARTIRACAĞIZ

Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Hamza Işık, "Zor bir süreçten geçiyoruz. Pandemi tüm kulüplerimizin planlarını olumsuz olarak etkiledi. Ama bu süreçten başarılı çıkmak için arkamızda bir dağ gibi belediyemiz var. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da bizden desteklerini esirgemeyecektir. Büyükşehirimiz ve başkanımızla birlikte ilçemize yeni spor tesisleri kazandırmaya çalışıyoruz. Hepimiz tek bir amaç için buralardayız. Bayraklımızdaki çocuklarımıza, gençlerimize hizmet ediyoruz. Ümit ediyorum ki; hep birlikte sportif başarılarımızı başkanımızın destekleriyle daha da başarılı kılacağız" diye konuştu.
Bayraklı Amatör Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Kadir Dursun da yaptığı kısa konuşmada Başkan Sandal'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi. Başkan Sandal, daha sonra kulüp yöneticileriyle sohbet edip, talep ve önerilerini dinledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.