Başkan Sandal'dan Vekil Nasır'a: Söyleyeceklerinizi ölçüp biçin

Başkan Sandal'dan Vekil Nasır'a: Söyleyeceklerinizi ölçüp biçin

TOKİ'nin Bayraklı'da satışa çıkardığı rezerv alandaki parselleri kent gündeminde bir kez daha tartışma konusu oldu. Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

MEDYA EGE - Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Bayraklı'daki rezerv alanda bulunan parselleri satışa çıkarmasının ardından kent gündemindeki satış tartışmaları gündemdeki yerini koruyor.

frq4yeaxsae0sid.png

İlk olarak Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı rezerv alandaki arsaların ticari alanlara dönüştürülerek TOKİ kanalıyla satışa sürüldüğünü iddia etmiş, AK Parti Vekili Necip Nasır, “Doğru değil” çıkışında bulunmuştu. Ardından başkan Sandal, sosyal medya hesabından “Diyarbakır Çüngüş’ün AKP’li Belediye Başkanı ve akrabaları, TOKİ’den, Bayraklı rezerv alanından yer aldınız mı" diye sormuştu.

2854220-810x458.jpeg

Tüm bu yaşananların ardından Vekil Nasır bugün, Başkan Sandal'ı hedef alan açıklamalarda bulunarak şunları aktardı: "Sayın Sandal, depremden sonra taşın altına elini koyamadı ama hükümetinin çökmek karalamak için bol bol laf yürütüyor. Yönetimin iddia ettiği satışlar, bölge 3194 sayılı imar kanuna göre yapılanma planlama kapsamında o bölgeye hizmet verebilmesi amaçlanan ihtiyaç içeren diğer donatı alanları olarak planlanmıştır. Bölgede, TOKİ tarafından kamunun kullanımına bırakılacak olan bağışlar yapılmakta olup, bölgenin yükünü karşılayacak diğer TOKİ'nin yöneticilerindeki donatı alanlarında, özel sektör marifetiyle yapılmak planlanmış olup, söz konusu taşınmazlar da bu mülklerdir. Ve Arsa Satış Müzayedesinde satışa sunulmuştur.''

ak-parti-izmir-milletvekili-necip-nasir-yarinlarin-turkiyesi-genclerimize-emanet.jpeg

Başkan Sandal da Nasır'ın açıklamalarına "Sayın vekil; Size önerim, sonradan birkez daha mahcup olmamak adına, söyleyeceklerinizi ölçüp biçip öyle söylemeniz! Çünkü önce ‘Rezerv alanda bir satış yok’ dediniz şimdi de ‘Satış var ama mevzuata uygun’ diyorsunuz. Peki sayın vekil, mevzuata uygun olan satış ahlaka ve vicdana da uygun mu?" sorusuyla yanıt verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.