Başkan Saygılı: Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdüreceğiz

Başkan Saygılı: Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdüreceğiz

Konak Meydanı'nda İsrail'in Filistin'e dönük saldırılarına karşı düzenlenen programlara katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, "Gazze’deki katliama karşı çıkmayı ve Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

MEDYA EGE - AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, ziyaret programı kapsamında Konak Meydanı'nda, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı düzenlenen meydan nöbeti ile Gazze yararına gerçekleştirilen kermese katıldı. İlk olarak "Konak Gazze Meydanı" meydan nöbetinde bulunan İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun (İSTOK) temsilcileriyle buluşan Başkan Saygılı, ardından Dokuz Eylül Gençlik Derneği tarafından Gazze yararına düzenlenen kermesi ziyaret etti.

f-c2p0bwsaadkmh.jpg

Sosyal medya hesabından ziyaretlere ilişkin paylaşımda bulunan Saygılı, açıklamasında; "Filistinli kardeşlerimiz için 'Konak Gazze Meydanı' meydan nöbeti eyleminde bulunan İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK)’un kıymetli temsilcileriyle bir araya geldik. Dokuz Eylül Gençlik Derneği tarafından Gazze yararına düzenlenen kermesi ziyaret ettik. Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissediyoruz. Gazze’deki katliama karşı çıkmayı ve Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sonuna kadar sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

f-c2pz4xuaaxqdz.jpg

Öte yandan Başkan Saygılı, Konak Meydanı'na düzenlediği ziyarette, İzmir'de üniversite eğitimi gören Filistinli bir öğrenciyle sohbet ederek, öğrenciden Gazze'de saldırı altında bulunan akrabaları hakkında bilgi aldı.

f-djpyqx0aae0ku.jpg

Saygılı, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İzmir’imizde üniversite eğitimi için bulunan Filistin Ramallahlı Selam Kade kardeşimiz ile Konak Meydanında buluştuk. Ramallah ve Gazze’deki akrabalarının durumu hakkında bilgi edindik. Dayanılmaz acıları tüm yürekleriyle yaşarken dahi Türkiyeli kardeşlerini gördüklerinde umutla tebessümlerini esirgemeyen Ramallah’lı, Batı Şeria’lı, Gazze’li kardeşlerimize selam olsun. İşgalci İsrail’in en temel insan haklarını ve uluslararası hukuku yok sayan saldırılarının ve akan kanın durması her vicdan sahibi insan gibi en büyük isteğimizdir. Filistinli kardeşlerimizin yaşama haklarının ellerinden alınmasına sessiz kalmayacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.