Başkan Saygılı'dan 10 Kasım mesajı: Eylem ve fikirleriyle çağın en unutulmaz kurtarıcısı

Başkan Saygılı'dan 10 Kasım mesajı: Eylem ve fikirleriyle çağın en unutulmaz kurtarıcısı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı mesajında, Atatürk’ün eylem ve fikirleriyle çağın en unutulmaz kurtarıcısı ve devlet adamı olduğunu belirti.

Başkan Saygılı şunları aktardı; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti, kurtuluş savaşının başkomutanı, kuruluşun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geleceğini inşa etmeye devam edecektir. Bağımsızlık ve kalkınma; medeniyet ve özgürlükler noktasında attığımız her adım; onun ilkelerinin işaret ettiği hamlelerdir.”

Atatürk’ün emperyalizme karşı tüm dünyaya örnek bir mücadele azmine sahip olduğunu vurgulayan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı mesajına şu sözlerle devam etti; “Vatan topraklarını dört bir yandan düşmanın sardığı bir esaret dönemine onun dehası sayesinde son verildi. Milli ruhu şahlandıran; kurtuluş mücadelesini tüm yokluk ve yoksunluklara rağmen zafere eriştiren Atatürk’ün mücadele azmi; tüm dünyaya örnek bir ders niteliğinde tarihin en unutulmaz sayfalarında yer almıştır. Milli iradeyi baş tacı ederek kurduğu Cumhuriyet ve kararlılıkla hayata geçirdiği devrimleriyle de benzersiz bir destan yazmıştır. O gün ve bugün; sadece bizim değil, ezilen tüm milletlerin simgesidir. ‘Yurtta sulh; cihanda sulh’ hedefiyle sınırlarını aşmış, çağının ötesinde bir vizyonun sahibidir.”

9-saygili-bilal-yonetim1.webp

Atatürk’ü anlamanın, yaptıklarını ve hedeflerini özümsemenin karşılığının çalışmak ve üretmek olduğunu belirten Başkan Saygılı; mesajını şu ifadelerle sonlandırdı; “Anmak, elbette önemlidir. Ama anlayarak ve anarak yol almak daha da önemlidir. Geçmişi unutmak ise, geleceğe bakışımızı körleştirir. Onun en önemli özelliği; milletin inanç ve özlemlerinden aldığı ilhamla; kuran, ileriyi gören, yapan, geliştiren ve topladığı gücü yine millete yansıtan yanıydı ki; bugün bizler de bu çizgide yürüme gayreti içindeyiz. Milli değerlerimiz, milli üretimimiz ve çağı yakalama gayretimizle devam edecek; yolumuza ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ hedefimizden asla sapmayacağız. Hiçbir bölücüye, engele geçit vermeyecek; Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacak; ‘Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet’ şiarımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Ruhu şad olsun; Atatürk’ü anarken sözümüz ve gayemiz budur. Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ahirete irtihalinin 85. yılında saygı ve minnetle anıyor, daha çok çalışmanın ve hiçbir kirli emelin vatanımız üstünde muvaffak olamayacağının sözünü veriyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.