Başkan Selvitopu, "Değer artışından vatandaş yararlanacak'

Başkan Selvitopu, "Değer artışından vatandaş yararlanacak'

Karabağlar Belediyesi'nin Şehitler ve Metin Oktay mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli ve 1130 numaralı parselasyon imar planına ilişkin bilgilendirme toplantısı, Şehitler Mahallesi'nde yapıldı.

Toplantıya, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, BaşkanYardımcıları Deniz Dayangaç ve Murat Baran Uygun, Karabağlar Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyeleri Zafer Levent Yıldır (CHP Grup Başkanvekili) ve Mümtaz Rodos, Meclis Üyesi Baki Durmuş, Şehitler Mahallesi Muhtarı Ömer İlhan, Metin Oktay Mahallesi Muhtarı Şahin Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karabağlar Belediyesi Etüd Proje Müdürü Hande Ertenoğlu'yla Plan ve Proje Müdürü Arzu Sezer'in plana ilişkin teknik sunumunun ardından konuşan Başkan Selvitopu, vatandaşlara doğru bilgileri vermek amacıyla bu toplantının düzenlendiğini söyledi. Konuyla ilgili farklı yerlerden yapılan değerlendirmelerin kafaları karıştırabileceğine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Amacımız kafanızda soru işaretleri varsa onları gidermek. Sizi ayrıntılı şekilde bilgilendirmek. Burada herkesi dinleyeceğiz. İstediğiniz değerlendirmeleri yapabilirsiniz, bunda hiç bir sakınca yok” dedi.

baskan-selvitopu-bilgilendirme-toplantisi-5.jpg

Bu bir süreç...

Planlama ve ardından gelen imar uygulamalarının uzun soluklu bir süreç olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu, “Bu sürecin her aşamasını açık ve şeffaf bir şekilde sizlerle birlikte yürüteceğiz. Yapılan tüm işlemler hakkında mülkiyet sahiplerini bilgilendireceğiz. Gizli saklı hiç bir şey olmayacak. Hukuka uygun, adaletli şekilde hareket edeceğiz. Bu konuda hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Karabağlar Belediyesi sürecin sonuna kadar sizlerin yanında olacak” diye konuştu.

İmar planının kesinleşmesinin ardından bölgeye ilişkin hazırlanan parselasyon planının 5 Ocak 2022 tarihinde askıya çıkarıldığını hatırlatan Başkan Selvitopu, 1 ay askıda kalacak plana mülk sahiplerinin itiraz hakları bulunduğunu söyledi. Bu itirazların önce Karabağlar Belediyesi daha sonra da İzmir Büyükşehir Belediyesi encümenlerinde inceleneceğini belirten Başkan Selvitopu, “Bu süreç sonunda itirazı uygun görülmeyenlerin isterlerse idari yargıda dava açma hakları var” dedi.

baskan-selvitopu-bilgilendirme-toplantisi-2.jpg

“Belediye gelip binalarınızı yıkacak” söylentilerine inanılmamasını isteyen Başkan Selvitopu, “İmar uygulama süreci paldır küldür yapılacak bir şey değil. Herşey yasalara, mevzuata uygun şekilde ilerleyecek. Aralarında uzlaşamayan mülk sahipleri binalarında oturmaya devam edecek. Zaman içinde burada oluşacak değer artışından mülk sahipleri olarak sizler yararlanacaksınız. Yerleriniz değerlendikçe pazarlık gücünüz de artacak. Metroya, caddeye, hastaneler yakın olması sizlere ayrı bir avantaj sağlayacak” diye konuştu.

baskan-selvitopu-bilgilendirme-toplantisi-8.jpg

Konuşmaların ardından vatandaşlar söz alarak, konuyla ilgili talep ve önerilerini, merak ettikleri noktaları Başkan Selvitopu'na ilettiler. Bunları tek tek yanıtlayan Başkan Selvitopu, emsal artışı taleplerine ise “Bu konu bizim tek başımıza verebileceğimiz bir karar değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte değerlendirmemiz gerekiyor. Ancak bu karar parselasyon sürecine engel oluşturmuyor” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.