Başkan Selvitopu İnsan Aklıyla Oynama!

Başkan Selvitopu İnsan Aklıyla Oynama!

Ali Eyce yazdı: Başkan Selvitopu İnsan Aklıyla Oynama!

Gazeteciyim, yazarım ve 40 yıldır da İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde oturuyorum.

Dolasıyla gündem Karabağlar, konu Karabağlar olunca her şeyi bilirim, herkesi bilirim, herkes olmasa da beni de bilen bilir.

Bilmeyen kendisi gibi bilir!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu imzasıyla bir açıklama yapılınca yazma dürtülerim arttı ve aklım dedi ki ‘Sen yazmazsan, ben yazmazsam, o yazmazsa’ nasıl gerçekler bilinir?

Başkan Selvitopu’nun belediyenin internet sitesinden yaptığı açıklama ve sosyal medyaya salıverdiği açıklamada, kamuoyunda Karabağlar’da kentsel dönüşüme karşı oldukları ve engelledikleri gibi bir izlenim yaratılmaya çalışıldığını söylüyor.

Bu açıklamasının ‘Önce Can Sonra Yeşil Alan’ başlığıyla kaleme aldığım yazımdan sonrasına denk gelmesi, kamuoyu olarak beni işaret ettiği izlenimi yarattı.

izmir-karabaglardaki-toki-projesinin-hak-sahipleri-belediye-onunde-eylem-yapti-1678642932-682.webp

Oysa kamuoyu ben değilim!

Ben kamuoyunun sade bir kalemiyim!

Karabağlar’da kentsel dönüşüme engel olmadıklarını ve kamuoyunda böyle bir izlenim yaratıldığını söyleyerek akıl oyunları yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na ve kamuoyuna sadece bir tane açıklamasının linkini gösteriyorum

O link de, kentsel dönüşüme karşı olduklarına dair kamuoyunda algı yaratılıyor açıklamasını yaptığı belediyenin resmi internet sayfasında.

Kamuoyu okusun: “Karabağlar ve İzmir Büyükşehir belediyeleri, planların bölgedeki vatandaşların sorunlarını çözmek bir yana yeni sıkıntılar yaratacağı gerekçesiyle yargıya başvurdu. İzmir 6. İdare Mahkemesi istemi haklı bularak söz konusu planı iptal etti.”

O link: https://www.karabaglar.bel.tr/haber/o-planlar-iptal

Başka haberler var mı diyecekseniz o kadar çok ki, her yıl açılan davalar, her yıl yapılan açıklamalar ve Karabağlar’da 15 yıldır başlayamayan kentsel dönüşüm, iptal edilen projeler.

Sayın Başkan Selvitopu,

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın ve TOKİ’nin Karabağlar’da kentsel dönüşümle ilgili projeleri var mı, yok mu?

Karabağlar’da kentsel dönüşüm planlamasıyla yapılması düşünülen kentsel dönüşüm projeleri için, o sebepten, bu sebepten, haklı veya haksız sizin itirazlarınız var mı, durdurma ve iptal kararları kazanarak hukuk zaferleri kazandınız mı?

Kamuoyu bunları biliyor da, akıl oyunları yaparak bunları kamuoyunun aklından nasıl yok etmeye çalıştığınızı hayretle takip ediyorum.

Allah korusun, yarın İzmir’de Kahramanmaraş’ta, Hatay’daki gibi bir deprem olsa, o depremde yapısal ve sağlam konut sıkıntısı içinde olan 500 bin nüfuslu Karabağlar’da ‘Hemşerilerim’ dediklerinizden, sizi oy veren veya vermeyen binlerce vatandaşımız hayatını kaybetse, kamuoyuna anlattığınız akıl oyunlarından vazgeçtim, kalbinizdeki vicdana nasıl hesap vereceksiniz?

Yoksa siz de Hatay’ın yıkılan ve binlerce insanın öldüğü Hatay’ın Emek Mahallesi’nde kentsel dönüşüme hayır mitingleri düzenlediği iddia edilen ve inkar eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı gibi kamuoyuna o zaman da başka bir akıl oyunuyla mı cevap vermek zorunda kalacaksınız?

Her zaman söylüyorum, gazeteci olarak söylüyorum, sizin gibi vatandaş tarafından seçilmiş, görevlendirilmiş siyasetçilere de her zaman söyleyeceğim.

İnsanı yaşattı ki, devlet yaşasın.

Önce İnsan!

Önce İnsan!

Önce İnsan!

Sonra akıl oyunları!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum