Başkan Selvitopu: Modern Karabağlar'ı hep birlikte yaratacağız

Başkan Selvitopu: Modern Karabağlar'ı hep birlikte yaratacağız

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, semt merkezlerinin kursiyer kadınlarıyla geleneksel iftar yemeğinde buluşmaya devam etti.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, kursiyerlerle iftar sofrasında bir araya geldi.

Eskiizmir Semt Merkezi Kursiyeri Serap Gökmen, doktor emeklisi olduğunu belirterek, “Dikiş öğrenmek amacıyla arayışa girdim ve Karabağlar Belediyesi'nin kurslarından haberdar oldum. Dikiş konusunda hiçbir bilgim yoktu. Sağolsunlar aile ortamında çok şey öğrendim. Çok yakından ilgilendiler. Bunların kadınlar için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu ortamı sağladıkları için Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

karabaglar-belediyesi-semt-merkezi-kadinlarina-iftar-2-1.jpg

“BURALARDA SOLUKLANIYORSUNUZ”

Başkan Selvitopu da 2014 yılında göreve ilk geldiğinde 4 olan semt merkezi sayısının bugün 17'ye çıktığını hatırlatarak, “Yakın zamanda açacağımız 2 semt merkeziyle sayı 19'a çıkacak. Hedefimiz 58 mahallemize bu merkezleri kazandırmak. Biliyoruz ki kadınlarımız buraları sahipleniyor. Cıvıl cıvıl bir ortamda üretip, az da olsa aile bütçelerine katkı koyma olanağı bulunuyor. Bu merkezleri açmamızdaki bir amacımız da şu. Büyük kentlerde sizlerin sorunları çok ve ağır. Semt merkezleri nefes alabileceğiniz, sosyalleşip diğer kadınlarla iletişim kurabileceğiniz yerler. Bu yönüyle çok faydası var” diye konuştu.

Ülkemizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilk yıllarında eğitim, kültür ve sanatın gelişmesi için çaba harcadığına dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Çünkü Mustafa Kemal biliyordu ki, eğitim, kültür ve sanat olmadan dünyadaki diğer ülkelerle rekabet şansınız yok. Bu nedenle Karabağlar Belediyesi olarak kültür, semt ve sosyal merkezleri kentin her noktasına yaymaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki süreçte yenilerini açmaya devam edeceğiz. Hayal ettiğimiz modern Karabağlar'ı hep birlikte yaratacağız” dedi.

Başkan Selvitopu, şubat ayında meydana gelen büyük deprem felaketlerinde yaşamını yitirenleri de rahmetle anarak, yaralılara acil şifalar, kalanlara sabır diledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.