Başkan Selvitopu'na Engelli Rampası Teşekkürü

Başkan Selvitopu'na Engelli Rampası Teşekkürü

Bedensel engelli olduğu için mahalle aralarına kurulan pazaryerine gidemeyen Yıldız Tepedelen’in hayalleri gerçek oldu.

Yeni açılan Yunus Emre Pazaryeri’ne  engelli rampası sayesinde kimseye ihtiyaç duymadan gelen Tepedelen, Başkan Selvitopu’na çiçek vererek teşekkür etti.


Geçtiğimiz hafta açılışı gerçekleştirilen Yunus Emre Pazaryeri çevre mahalle sakinleri tarafından da memnunlukla karşılandı. Aydın Mahallesi’nde oturan bedensel engeli yüzünden mahalle aralarında bulunan pazaryerlerine gidemeyen 58 yaşındaki Yıldız Tepedelen, son yapılan modern Yunus Emre Pazaryeri sayesinde bundan sonra kimseye ihtiyaç duymadan alışverişini yapacak.


Önceki gün resmi törenle açılışı yapılan Yunus Emre Pazaryeri’ne Bizim Özürlüler Derneği Eski başkanı Murat Ulucan ile birlikte gelen ve Başkan Selvitopu’na çiçek veren Yıldız Tepedelen, yeni pazaryerini çok beğendiğini ve bu pazaryerinde engellileri de unutmadığı için Başkan Selvitopu’na teşekkür etti. 


Engellilere yönelik çalışmalar devam ediyor


Öte yandan,  Karabağlar Belediyesi ilçede engelli veri tabanı oluşturularak onların ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlere devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında engellilere yönelik sosyal haklar, kamu kurumları ile iletişimlere destek olmak, engelli hakları seminerleri düzenlemek, engelli yakınlarına eğitim ve bilgilendirmeler yapmak da yer alıyor.  İlçede kurslar açmak, sosyal etkinlikler düzenlemek gibi faaliyetler yıl boyunca devam ediyor. Ayrıca uygun görülen engelli vatandaşlara sosyal destek kartı, ev temizliği, aşevi hizmeti, yakacak hizmeti, evde sağlık, boya- badana gibi hizmetler de veriliyor.


Amaç Karabağlar’ı engelli dostu kent yapmak


Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, engelli oranının en yoğun olduğu ilçenin Karabağlar olduğunu, hatta bu oranın Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu hatırlatarak,  yerel yönetimler olarak amaçlarının engelli vatandaşların yaşamlarını rahatlıkla sürdüreceği fiziksel ortamları yaratmak olduğunu söyledi. Başkan Selvitopu, Karabağlar’ı engelli dostu kent yapmak istediklerinin de altını çizdi.
  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.