Başkan Şenel: İşbirliğine hazırız

Başkan Şenel: İşbirliğine hazırız

Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) KalDer İzmir Şubesi ev sahipliğinde iki kent arasındaki ticaret hacminin gelişmesi için İzmir’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Ege Serbest Bölgesi'nde, Hugo Boss fabrikasında incelemeler yapan heyet, üretim süreçlerini yerinde takip ederek Hugo Boss Genel Müdürü ve KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Arif Kaya’dan bilgi aldı. Ardından Maxion İnci Jant Grubuna konuk olan DESİAD heyeti, Türkiye ve Afrika Operasyonlar Başkan Yardımcısı ve KalDer İzmir Şube Başkan Yardımcısı Hakan Ünlü ev sahipliğinde fabrikayı gezerek, kalite yönetimi uygulamalarını da yerinde takip etti. Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ni de (ESİAD) ziyaret eden DESİAD ve KalDer heyeti, ESİAD Başkanı Mustafa Karabağlı ile görüştü. Ziyarette iki kent arasındaki ticaret hacminin artırılması ve yeni yatırımlar geliştirilmesi için fikir alışverişi yapıldı.

200'ün üzerinde üye ve 1000'in üzerinde firmayı temsil eden bir yapıya sahip olduklarını belirten ESİAD Başkanı Mustafa Karabağlı iş dünyasının talepleri ve sorunlarının çözümü için gerekli adımları attıklarını söyledi. ESİAD'ın iş dünyasının sesini duyurmak için çalıştığını ve yeni iş birliklerine de kapılarının açık olduğunu dile getiren Karabağlı, Ege, Türkiye ve AB Bilgi Merkezi olma statüsüyle de yurtdışına yönelik çevre, sanayi, üretim ve ticaret gibi konularda aktif olduklarını kaydetti. DESİAD ve ESİAD'ın buluşmasına vesile olmaktan ötürü memnuniyetini dile getiren KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç, sürdürebilirlik, çevre bilinci, genç istihdamı ve iyi uygulama örneklerini içeren protokollerin geliştirilmesi için önemli bir sinerji yakaladıklarını vurguladı.

kalder-desiad-esiad.jpeg

Denizli Önemli Bir Sanayi Kenti...

Denizli'nin sanayisi ve ticaret gücüyle yalnızca Ege'nin değil ülkenin en önemli lokomotif kentlerinden biri olduğunu belirten KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıç, bu potansiyeli daha da geliştirmek istediklerini belirtti.

İzmir ve Denizli'nin arasındaki iş birliği ve ticaret köprüsünün hem yeni istihdam yaratacağını hem de yıllarca katma değer sağlayacak yatırımlara ön ayak olacağını ifade eden Kılıç, KalDer olarak deneyim ve bilgi birikimlerini kalitenin yaygınlaşması için kullanmayı sürdüreceklerini kaydetti. Dr. Senem Kılıç, yapımı devam eden Aydın - Denizli otoyol bağlantısının bitmesiyle birlikte kentin önemli bir lojistik avantaja sahip olacağını vurgulayarak, İzmir ve Denizli arasındaki ticaret hacminin de buna paralel olarak gelişeceğinin altını çizdi.

DESİAD ile birlikte kurumlar arası iyi uygulama örneklerinin ve deneyimlerinin paylaşıldığı saha ziyaretleri geçekleştirdiklerini belirten Dr. Senem Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem sanayi kuruluşlarına hem de diğer kentlere örnek olacak kalite anlayışıyla İzmir'de ve Ege'de farklı bir dernek profili çizdik. KalDer İzmir şubesi olarak her yıl bir öncekine göre daha fazla projeye imza atmak için çalışıyoruz. Ege Bölgesi Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri. Denizli de bu anlamda önemli katma değer üreten bir sanayi kenti kimliğine sahip. Verimlilik ve sürdürülebilirlik kavramlarının farkında olarak, kalitenin de daha çok üzerinde durulması gerekiyor. KalDer İzmir Şubesi olarak sanayiciler, esnaf, diğer sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle iş birliği halindeyiz. Bu bağlamda, ziyaretleri için DESİAD Başkanı İbrahim Şenel’e ve heyetine, iş birliklerini görüştüğümüz ESİAD Başkanı Mustafa Karabağlı ve heyetine teşekkürlerimi sunuyorum”

İş Birliğine Hazırız

DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şenel, İzmir'in Türkiye'nin batıya açılan kapısı olması nedeniyle önemli bir kent olduğunu belirterek her türlü iş birliğine açık olduklarını söyledi. Denizli'nin kendi öz sermayesi ve yerel kaynaklarıyla başta tekstil olmak üzere tarım, sanayi ve diğer üretim sektörlerinde önemli bir ekonomik güç barındırdığını ifade eden Şenel, bu potansiyelin daha da artırılması adına İzmir'de bir dizi verimli görüşme gerçekleştirdiklerini dile getirdi. KalDer İzmir Şubesi ve ESİAD ile birlikte yeni ve vizyoner projeler için hazır olduklarını da vurgulayan Şenel, Denizli’li iş insanları olarak Ege Bölgesi ve ülkenin yararına çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek herkese teşekkürlerini sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.