Başkan Sengel: Her şeye rağmen belediyecilik yapmaya çalışıyoruz

Başkan Sengel: Her şeye rağmen belediyecilik yapmaya çalışıyoruz

Efes Selçuk Belediyesi ev sahipliğinde, düzenlenen Başka Bir Siyaset Okulu’nda konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Temel hedeflerimiz katılımcılık, şeffaf bir yönetim ve denetim” ifadelerini kullandı.

BBSO Açık Oturum Serisi’nin Selçuk Efes Kent Belleği’nde düzenlenen bir diğer oturumu olan “Yerel Değişim ve Sosyal Demokrat Belediyecilik” oturumunda Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, yerel yönetimlerin toplum üzerindeki etkisini ve sosyal demokrat yaklaşımların yerel yönetimdeki rolünü tartıştı.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin yerel yönetimlerin asli görevlerinin yanı sıra toplumun ihtiyaçları konusunda neler yapıldığını önemsediklerini belirterek; “Temel hedeflerimizi katılımcılık, şeffaf bir yönetim ve denetim olarak sıralayabilirim. Katılım şeffaflığı sağlar, şeffaflık bir denetimi gerektirir, denetim ise halka hesap vermeyi gerektirir” dedi.

ser-9022.jpg

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel son yıllarda yaşanan orman yangınları, pandemi, ekonomik kriz ve depremlerin yerel yönetimleri etkilediğini belirterek; “Biz bu dönem her şeye rağmen belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Bu noktada olağan görevlerimizin üzerine çıkmak zorunda kaldık. Bu süreçte organizasyon yeteneğimizle bir araya geldik. Yardımlaşmayı değil de dayanışmayı, herkesle yan yana durmayı, aslında dayanışma noktasına geldik. Dayanışma kültürüyle yaşamayı hatırlatmaya çalıştık” dedi.

BBSO Açık Oturum Serisi’nde günün ikinci oturumu katılımcıların yerel yönetimlere ilişkin sunduğu katkılarla tamamlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.