Başkan Sengel heykel sözünü tuttu

Başkan Sengel heykel sözünü tuttu

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel,  yerel seçimden önce Gökçealan’a verdiği Atatürk heykeli sözünü tuttu.

 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasına yakışan heykelin açılışını Başkan Sengel, her biri Atatürk’ün fikirlerini sonsuza kadar yaşatacak, dediği çocuklarla birlikte yaptı. Atatürk, ölümünün 82. Yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Efes Selçuk’ta da saygı ve özlemle anıldı. Gökçealan’lılar bu yıl 10 Kasım’da köylerinin meydanlarında açılışı yapılan Atatürk heykelinin gururunu da yaşadılar. 

Gökçealan’da gerçekleşen Atatürk heykeli açılışında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Köy Akademileri öğrencilerinden Nehiray Üretmen bir şiir okudu. 

0-(16)-016.jpg

Gökçealan’lılara verdiği sözü tutmanın gururunu yaşadığını belirten Başkan Sengel; “ Bu köyde Mart 2019’da bir söz vermiştim. Demiştim ki; “Biz Gökçealan’ın girişine öyle bir heykel dikeceğiz ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e duyduğumuz saygıyı Gökçealan’dan herkese göstereceğiz. Çünkü Gökçealan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine olan bağlılığını ve Cumhuriyetçi tavrını her daim göstermiştir” dedi.

Atatürk heykelinin üzerinde yazan;  "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir” sözünün altını çizen Başkan Sengel; “Biraz önce Nehiray’ın okuduğu şiirdeki gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her çocuk Ata’mızın ışığıdır. Biz burada pırıl pırıl çocuklar görüyoruz. Bütün çocuklar Atatürk’ün fikirlerinin ışığında Türkiye Cumhuriyeti’ni çok daha iyi yerlere getirecekler. Atatürk’ün duygularını anlayan hisseden ve bundan sonra da her zaman yaşatacak olan çocuklarla birlikte bu heykeli açacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 82. Ölüm yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal  Atatürk’ü bir kez daha en derin şükranlarımızla, minnetle ve saygıyla anıyoruz” dedi.

0-(15)-026.jpg 

Başkan Sengel konuşmasının ardından çocuklarla birlikte Atatürk heykelinin açılışını yaptı. Gökçealan Köy Muhtarı Nazmi Tabak ve Gökçealan’lılar, köylerine kazandırılan Atatürk heykeli için Başkan Sengel’e teşekkür ederek; köyleri adına sevinç ve gurur duyduklarını belirttiler. 

Heykel açılışının ardından Başkan Sengel 10 Kasım sebebiyle Efes Selçuk’taki tüm okullara hediye edilen Atatürk’ün çocuklar ve gençlerle olan fotoğrafını Gökçealan Okulu’ndaki ziyaretinde de okul yöneticilerine hediye etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.