Başkan Sengel: İlhamımızı Ata’mızdan alıyoruz

Başkan Sengel: İlhamımızı Ata’mızdan alıyoruz

Efes Selçuk’un emperyalizmin işgalinden kurtuluşunun 101. yılı sebebiyle Atatürk Anıtı önünde resmi tören düzenlendi. Törende konuşan Başkan Sengel "İlhamımızı Ata’mızdan alıyoruz" dedi.

Efes Selçuk’un emperyalizmin işgalinden kurtuluşunun 101. yılı sebebiyle Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törende açılış konuşması yapan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 8 Eylül’ün istiklal mücadelesinin sonucu olduğunu belirterek; “Yurdumuzun emperyalistlerce işgaline karşı ebedi ve tek başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde her kökenden vatan evlatlarının, gençlerin, kadınların hatta çocuk yaşlardaki evlatlarımızın bağımsızlık ve özgürlük için fedakârca cepheye koştuğu bir istiklal mücadelesinin zaferini kutluyoruz. Zaferimizin önderi Ata’mızın hem cephede hem de cephe gerisinde erkeği ile kadını ile birleştirdiği bir halkın destanını gurur ve coşkuyla anıyoruz” dedi.

ser-4042.jpg

Kadınlar adına Cumhuriyet’e teşekkür eden Başkan Ceritoğlu Sengel, “İlhamımızı Ata’mızdan alıyoruz. Ve ona yol arkadaşlığı yapan vatanımızın eşit ve kahraman kadınlarından alıyoruz. Çok yakında Cumhuriyet’imizin 100. yılını hep birlikte kutlayacağız. Ben öncelikle Efes Selçuk’lu bir kadın ve bir anne, sonra bir kadın belediye başkanı olarak, sizlerin önünde şahsen ve bütün kadınlar olarak Cumhuriyet’imizin katmış olduğu bütün değerler adına Ata’mıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ser-4486.jpg

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in kadınlara sağladığı kazanımlara değinen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bu kentte yani haritada küçük ama tarihte önemi büyük olan Efes Selçuk’ta bana belediye başkanı olma imkân ve sorumluluğunu bahşeden Ata’mıza, onun en büyük eserimdir dediği Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında kadının tüm gerici ayrımcı ve eşit olmayı zül gören zihniyetlere rağmen her şeyi başarma güç ve azmine sahip olduğunu bize öğütlediği için minnettarım. İlhamımızı Ata’mızdan alıyoruz. İlkleri başarıyoruz. Bazen bir kenti ilk kez bir kadın yönetiyor bazen de milli kadın voleybol takımımız gibi hem Avrupa’ya hem de dünyaya örnek oluyoruz her türlü geriliğe rağmen. Ve her seferinde bağımsızlık ve özgürlük diyoruz. Ve bununla da gurur duyuyoruz. Biz kadınıyla, erkeğiyle, genciyle ve yaşlısıyla varız. Yurdumuzun ve Cumhuriyet’imizin sonsuz bekçileriyiz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye, yaşasın eşit ve özgür Türkiye, yaşasın Cumhuriyet” dedi.

ser-4125.jpg

Başkan Ceritoğlu Sengel’in ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar; “Biz bedel ödeyerek bu devleti kurduk. Bize yakışan Cumhuriyetimizi yüceltmek, Cumhuriyet için çalışarak ülkemiz için, memleketimiz için en iyisini yapmaya gayret ederek daha ileriye taşımaktır. Kurtuluşumuzun 101. yılı hepimize kutlu olsun” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisiyle Efes Selçuk’un emperyalizmin işgalinden kurtuluşunun 101. yılı sebebiyle düzenlenen resmi tören sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.