Başkan Sengel üniversitelilere seslendi: Kapımız size her zaman açık

Başkan Sengel üniversitelilere seslendi: Kapımız size her zaman açık

Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu 2023- 2024 Öğretim Yılı açılış töreninde konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel kente yeni gelen öğrencilere seslenerek; “Kapımız size her zaman açık” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Efes Meslek Yüksekokulu 2023- 2024 Öğretim Yılı açılış töreni düzenlendi.

whatsapp-image-2023-10-02-at-15-02-23.jpeg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış törenine Efes Meslek Yüksekokulu’nun idari ve akademik kadrosu, meslek yüksekokulu öğrencileri, Efes Selçuk Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ve Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel katıldı.

2023- 2024 Öğretim Yılı açılış töreninde ilk olarak Efes Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Eda Avcı bir konuşma yaptı.

whatsapp-image-2023-10-02-at-15-02-22-2.jpeg

"BURASI İLHAM VEREN BİR KENT"

Doç. Dr. Eda Avcı, Efes Selçuk’un zengin bir tarihi geçmişe ve kültürel birikime sahip olduğunu belirterek; “Biz Efes’te yaşıyoruz. Selçuk aslında Efes. Bu kentten ilham alın. Gerçekten burası ilham veren bir kent. Yaşadığınız coğrafyanın farkında olun ve bu coğrafyayı keşfedin istiyoruz. Biz size bu kenti tanıtırken sizlerin de bu kente dair fikirlerinizle bize gelmenizi istiyoruz. Çok kıymetlisiniz, pırıl pırılsınız. İyi ki buradasınız. İyi ki bizim öğrencimizsiniz. Sağlıklı ve başarılı bir ders yılı diliyorum” dedi.

whatsapp-image-2023-10-02-at-15-02-22-1.jpeg

"SİZİN İÇİN ORTAKLAŞACAĞIZ"

Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu 2023- 2024 Öğretim Yılı açılış töreninde öğrencilere seslenen Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bizim bir markamız vardır. İlham Veren Kent deriz biz Efes Selçuk’a. Buradan edineceğiniz bütün bilgiler, hayatınızda bir kapı açsın istiyoruz. Ben Filiz Ceritoğlu Sengel olarak kapımızın her zaman öğrencilerimize açık olduğunun altını çizmek istiyorum. Efes Selçuk olarak bir aileye geldiniz” dedi.

Efes Selçuk’a yüksekokul gelmesine ilişkin süreci meclis üyesi olduğu dönemden bu yana takip ettiğini belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Ne yazık ki üniversite kurulmadan önce öğrencilerin barınacağı yer konusu aksattırılarak direk binaya geçilmiş. Oysa biz inanıyoruz ki hayatta ne yaparsanız yapın, her şeyi adım adım planlayarak, belirli bir program dahilinde ilerlemelisiniz. O yüzden o programsızlığın sebebinin sizden çıkmasını istemediğimiz için biz ortaklaşmayı doğru buluyoruz. Hiçbir siyasi manevra ve çatışmaya girmeden ortaklaşacağız. Hepinize iyi bir ders yılı diliyorum. Efes Selçuk’a hoş geldiniz” dedi.

whatsapp-image-2023-10-02-at-15-02-23-1.jpeg

İLK DERS KAYMAKAM ÇAĞLAR’DAN

Açılış programında konuşan ve öğrencilere akademik yılın ilk dersini veren Efes Selçuk Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar öğrencilere kendilerine yatırım yapmaları yönünde tavsiye vererek; “Kişisel gelişiminiz, dil eğitiminiz, dünya görüşünüz, hayatı tanımanız, eğitiminiz konusunda ne kadar donanımlı olursanız hayatta o kadar karşılık bulursunuz. Ama her şeyden önce vicdanlı, insan haklarına saygılı, doğaya saygılı bireyler olmanız çok önemli. Selçuk’a hoş geldiniz gençler. Sizler için huzurlu ve başarılı bir öğretim yılı diliyorum” dedi.

Açılış töreninin ardından Efes Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan gıda laboratuvarını gezdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.